Index Vakbarát Hírportál

Teljes a reptéri káosz: a British Airways 105 ezer utas járatát törli

2022. július 5., kedd 11:24

A British Airways 650 járatot töröl Gatwickről és Heathrow-ról, ami 105 ezer utast érint ebben a hónapban, így folytatódik a repülőtéri káosz.

A BA közölte, hogy járatokat kíván törölni, hogy megpróbálja elkerülni a múlt hónapban tapasztalt utazási káoszt. A Heathrow-ról több mint 76 ezer, a Gatwickről pedig 29 400 ülőhelyet törölnek több mint 70 célállomásra, köztük Malagára, Ibizára, Pármába, Faróba és Athénba.

A legnagyobb brit légitársaság által törölt járatok a Gatwickről tervezett járatok 14 százalékát, a Heathrow-ról pedig a londoni reptér 7 százalékát teszik ki.

A történelem legnehezebb időszakát éli az ágazat

A BA szóvivője szerint a légi közlekedési ágazat történelmének legnehezebb időszakát éli. A BA azt állította, hogy a járattörlések megkönnyítik, hogy jó előre összevonják néhány kevésbé forgalmas napi járatukat a legforgalmasabb célállomásokra, hogy több üdülési járatukat megvédjék.

Az egész nyári szezonban széleskörű járattörlések várhatók az egész iparágban – írja az Express.

A brit kormány péntekig amnesztiát ajánlott a repülőtéri résidőkkel kapcsolatban, ami lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy büntetés nélkül módosítsák a menetrendet. A miniszterek májusban felszólították a légitársaságokat, hogy vizsgálják felül menetrendjeiket, miután a légitársaságok a repülőtereken kialakult káoszért a munkaerőhiányt okolták, és a kereslet kielégítésére túl sok helyet értékesítettek.

(Borítókép: Az utasok sorban állnak a londoni Heathrow repülőtér 2-es termináljában 2022. június 27-én. Fotó: Henry Nicholls / File Photo / Reuters)

Rovatok