Index Vakbarát Hírportál

Augusztus végéig mindennap töröl 10-20 európai járatatot a KLM

2022. július 8., péntek 13:06

Az Air France–KLM holland részlege azt tervezi, hogy augusztus végéig naponta akár 20, európai célállomásra induló oda-vissza járatot is töröl, hogy csökkentse a Schiphol repülőtér forgalmát Amszterdamban.

A nyári járattörlés a KLM légitársaság legújabb lépése az amszterdami Schiphol repülőtérre nehezedő nyomás enyhítése érdekében. A járattörlés a teljes Air France-KLM Csoportot nem érinti, csak a KLM-re vonatkozik. Naponta több mint ezer járatot üzemeltetnek Európában, ezek közül naponta 10-20 törlésére kényszerültek munkaerőhiány miatt.

Próbálják óvni a hiányos személyzetet

Az intézkedések célja, hogy „csillapítsák” a repülőtéren és a légitársaságon belül a személyzet túlterheltségét – közölte a KLM.

A társaság emellett erősen korlátozza a Cityhopper leányvállalatán és európai útvonalain fennmaradó jegyértékesítést, hogy lehetővé tegye az átfoglalást azoknak az ügyfelek számára, akik járatát törölték 

– közölte a légitársaság a Bloomberg szerint.

A lépés a légitársaság által a jegyeladásokban már eddig is jelentős felső korlátot szabott, miután a schipholi csomópont drasztikus intézkedéseket hozott a kapacitás korlátozására a nyáron a biztonsági személyzet hiánya miatt.

(Borítókép: Az Air France–KLM repülőgép a milánói Malpensa repülőtéren 2009. február 4-én. Fotó: Massimo Di Nonno/Getty Images)

Rovatok