Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai elnök felolvasta, amit nem kellett volna

2022. július 9., szombat 07:03

Joe Bident ezúttal a súgógép tréfálta meg az egyik televíziós műsorban, pontosabban inkább saját magát húzta csőbe, ugyanis szó szerint felolvasta a gép neki szánt utasításait.

Joe Biden pénteki televíziós beszédében újabb megmosolyogtató pillanatokat okozott a nézők számára. Az amerikai elnök a nők reprodukciós jogainak védelméről beszélt, amikor véletlen felolvasta a súgógép utasításait is:

Az idézet vége, ismételje meg a sort.

A súgógép azt az utasítást adta neki, hogy ismételje meg a „A nők nem nélkülözik a választási vagy politikai hatalmat” mondatot, amelyet pillanatokkal előtte már elmondott egyszer.

A rosszul sikerült jelenetet a New York Times egyik újságírója osztotta meg Twitter-oldalán, aki szerint Biden annyira elborult, hogy képes bármit felolvasni, amit a súgógépen írnak neki.

Joe Biden egyébként aláírta a végrehajtási rendeletet, amiben a nők abortuszhoz és a fogamzásgátláshoz való jogát igyekszik megvédeni, miután a Legfelsőbb Bíróság nemrégiben hozott döntése hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ügyet. A döntés értelmében a törvényt alkalmazó államokban élő nők kénytelenek máshová utazni, ha igénybe szeretnék venni az orvosi ellátást. Ami a fogamzásgátlást illeti, egyes államokban megugrott a vazektómia iránti érdeklődés.

(Borítókép: Joe Biden 20215. október 3-án. Fotó: Leigh Vogel / Getty Images)

Rovatok