Index Vakbarát Hírportál

Már van jelentkező Boris Johnson megüresedett helyére

2022. július 9., szombat 06:05

Rishi Sunak volt pénzügyminiszter bejelentette, hogy indul a konzervatív párt vezetői posztjáért. Ígérete szerint „visszaállítja a bizalmat” Boris Johnson botránysorozata után, de azt is közölte, hogy az ország egyelőre nem engedheti meg magának az adócsökkentést.

A volt pénzügyminiszter a harmadik a pártjában, aki nyíltan bejelentette, hogy elindul a pártelnöki és így a miniszterelnöki posztért. A másik kettő Tom Tugendhat, az alsóház külügyi bizottságának elnöke, valamint Suella Braverman legfőbb ügyész − közölte az Independent

Sunak azzal kampányol, hogy takarékosan fogja vezetni az államot. 

Őszintén, komolyan és elszántan nézünk szembe ezzel a pillanattal, vagy olyan tündérmeséket mondunk magunknak, amelyektől pillanatnyilag talán jobban érezzük magunkat, de holnap rosszabbul járnak majd a gyermekeink?

− tette fel a kérdést a Twitteren megjelent videóüzenetében. 

Azt is közölte, hogy véget kíván vetni azoknak a kultúrharcoknak, amiket elődje például a menekültek vagy a transzneműek jogai ellen folytatott. 

Elegünk van a megosztottságból. A politika, ha jól csinálják, akkor egyesíti az embereket. Én az egész karrieremet azzal töltöttem, hogy egyesítsem az embereket. Mert csak így lehetünk sikeresek

− közölte. 

Rishi Sunak Said Javid egészségügyi miniszterrel együtt indította el azt a kilépési hullámot a kormányban, amely végül Boris Johnson bukásához vezetett. Emiatt is őt tartják az egyik legesélyesebb jelöltnek. A közösségi oldalán akkor nyilvánosságra hozott lemondólevelében úgy fogalmazott:

a közvélemény joggal várja el a kormányzattól a megfelelő, hozzáértő és komoly vezetést. Úgy gondolom, hogy ezekért a normákért érdemes küzdeni, ezért mondok le.

Rovatok