Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden kiszabadult a karanténból

2022. július 27., szerda 18:37

Joe Biden amerikai elnök felgyógyult a koronavírus-fertőzésből, személyesen is visszatérhet a megszokott kerékvágásba. A Fehér Ház orvosa szerint mindkét gyorstesztje negatív lett.

Joe Biden elnök kijöhet a karanténból, miután orvosa szerint kétszer is negatív lett a Covid–19 vírusra vonatkozó tesztje, és ezzel lezárult az első olyan vírusos megbetegedése, amely a Fehér Ház szerint a vakcináknak és az új kezeléseknek köszönhetően kezelhetőbbé vált.

A Fehér Ház által szerdán közzétett és orvosa által aláírt levél szerint Joe Biden tesztje negatív lett a kedd esti és a szerdai gyorsteszttel.

Az amerikai elnök nemrég egy kampányrendezvényen azt mondta magáról, hogy rákos. A Fehér Ház azonban később azt állította, hogy az elnök nem fogalmazott helyesen. Az elnök szóvivője szerint Biden csak arra utalt, hogy régebben nem melanomatípusú bőrdaganata volt.

Még vannak tünetei

Még mindig vannak a betegségnek bizonyos tünetei, de ezek „majdnem teljesen megszűntek”. Tekintettel ezekre a megnyugtató tényezőkre, az elnök felhagy a szigorú elkülönítési intézkedésekkel – írta a levélben Kevin O’Connor, a Fehér Ház orvosa. Az nem volt azonnal világos, hogy a maszk viselésén túl milyen intézkedéseket fog még tenni – írja a Bloomberg.

Biden szerda reggel beszédet mond a Rózsakertben, ez lesz az első személyes nyilvános szereplése azóta, hogy július 21-én reggel pozitív lett a tesztje. Azóta távolról, a Fehér Ház rezidenciájáról dolgozik. Szerdán kitett egy képet a negatív Covid-tesztről Twitterre, és közölte, hogy visszatér az Ovális Irodába.

Rovatok