Index Vakbarát Hírportál

Megtartotta esküvőjét Boris Johnson

2022. július 31., vasárnap 07:53

Boris Johnson és felesége, Carrie Johnson megtartotta lagziját, miután a világjárvány miatt el kellett halasztani. Egy 18. századi kastély szolgáltatta a helyszínt, melynek tulajdonosa a konzervatívok támogatója.

A leköszönő miniszterelnök és felesége a 18. századi Daylesford House-ban látta vendégül családtagjait és barátait, hogy szélesebb körben megünnepelhessék esküvőjüket, miután a világjárvány miatt tavaly vissza kellett fogniuk az ünnepségeket.

Az eseményt egy hatalmas fehér sátorban tartották a ház parkosított területén. A kastély Lord Bamford, a JCB építőipari berendezéseket gyártó cég elnöke tulajdonában van, aki milliókat adományozott a konzervatívoknak.

Boris Johnson feleségével eredetileg a miniszterelnök hivatalos vidéki rezidenciáján, a Buckinghamshire-ben található Chequersben tervezte megtartani az esküvői partit.

Akik biztosan nem kaptak meghívót

A vőlegény 81 éves édesapját, Stanley Johnsont szombat délután látták autóval behajtani a birtokra. 

A volt kancellár, Rishi Sunak és a jelenlegi külügyminiszter, Liz Truss nem vett részt a partin, mivel a miniszterelnök leváltására irányuló kampányban vesznek részt.

Liz Truss egy bromley-i kampánylátogatáson az Independent szerint megvédte Boris Johnsont a pazar ünnepségek megtartásáért.

Szerintem joga van ahhoz, hogy élvezze az esküvője napját, és a legjobbakat kívánom neki, Carrie-nek és az egész családnak

– válaszolta arra a kérdésre, hogy a miniszterelnöknek a bulizás helyett az országot sújtó ilyen válsághelyzetekre kellene-e koncentrálnia.

Rovatok