Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Fütyülünk a baloldali sajtóra

2022. augusztus 6., szombat 18:17 | aznap frissítve

A miniszterelnök a közösségi oldalán idézte fel a közelmúltbeli amerikai látogatását, ahol a Republikánus Párt rendezvényén mondott beszédet.

„Fütyülünk a baloldali sajtóra!” – írja Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalán. A kormányfő nemrégiben az Egyesült Államokban járt, ahol a világ egyik legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) tartott beszédet

A miniszterelnök a bejegyzéséhez azt írta, „Egész jól nézünk ki”.

Beszédében többek között a szuverenitásról, a liberálisokról, Soros Györgyről, a globalistákról, a keresztényekről és 2024-ről is megosztotta gondolatait. Orbán Viktor úgy fogalmazott, Magyarország Európa magányos csillag állama, a magyarok az elmúlt ötszáz évben a függetlenségért, a szuverenitásért harcoltak, és a kereszténységért és a kereszténydemokráciáért továbbra is harcot vívnak. 

A magyar kormányfő beszédét a nemzetközi sajtó is figyelemmel kísérte. Volt, amelyik lap azt írta, hogy Orbán Viktor lelkes tapsviharban részesült, míg egy másik szerint „Magyarország autokrata vezetője” az amerikai konzervatívok előtt Texasban tartott beszédében arra szólította fel az európai és amerikai keresztény nacionalistákat, hogy egyesítsék erőiket.

A magyar ellenzéki politikusok is reagáltak a miniszterelnök dallasi beszédére. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint Orbán Viktor „színpadember lett, és ripacskodik”.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Brandon Bell / Getty Images Hungary)

Rovatok