Index Vakbarát Hírportál

Lemond az Egyesült Államok fő egészségügyi tanácsadója

2022. augusztus 22., hétfő 18:33

Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető, fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője, aki két elnöki cikluson keresztül vezette a szövetségi kormány Covid–19-világjárványra adott válaszlépéseit, az év végén lemond posztjáról.

Anthony Fauci, az amerikai Nemzeti Allergia- és Fertőzőbetegség-kutató Intézet (NIAID) vezetője, Donald Trump, majd Joe Biden egészségügyi főtanácsadója, aki az amerikai koronavírus-világjárvány elleni küzdelem arca lett, 2022 decemberében lemond tisztségéről.

Fauci korábban arról beszélt, hogy 2025 januárjában távozna a pozícióból.

A 81 éves Fauci hétfőn közleményben tudatta, hogy decemberben távozik kormányzati posztjáról, hogy karrierje következő fejezetét folytathassa.

A Politico szerint hozzátette:

életre szóló megtiszteltetés volt az NIAID-et, egy rendkívüli intézményt vezetni annyi éven át és annyi tudományos és közegészségügyi kihíváson keresztül

– mondta Fauci, hozzátéve, hogy nagyon büszke számos eredményükre.

„Rengeteg tehetséges és elkötelezett emberrel dolgoztam együtt, és tanultam tőlük a saját laboratóriumomban, az NIAID-ben, az NIH-ban és azon kívül is. Nekik kifejezem mélységes tiszteletemet és hálámat” – búcsúzott a kutatóintézet vezetője.

Rovatok