Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szeptember 13-án repülővel szállították II. Erzsébet koporsóját Edinburghből Londonba, a reptérről pedig a Buckingham-palotába. A koporsót szállító repülő útját ötmillió ember követte a Flightradar24 oldalán és YouTube-on.

    Ezzel pedig új nézettségi rekordot jelentett a repüléskövető oldal számára.

  • Kate Middleton walesi hercegné ékszerválasztásával látszólag finoman tisztelgett II. Erzsébet királynő előtt.

    Kedden a hercegnét férjével, Vilmos herceggel együtt fotózták le, amint a Buckingham-palota felé tartottak, hogy átvegyék II. Erzsébet koporsóját.

    A hercegnéről készített fotókon az látható, hogy teljesen feketébe öltözött, és egy egyszerű, háromsoros igazgyöngy nyakláncot viselt. A walesi herceg és hercegné csatlakozott a királyi családhoz, hogy a Buckingham-palotában fogadják a királynő koporsóját – írja az Independent.

  • Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bejelentette, hogy a királynő temetésének napja, szeptember 19-e szövetségi gyásznap lesz.

    „A legtöbb kanadai számára ő volt az egyetlen uralkodó, akit valaha is ismertünk, és sokan közülünk mély szeretetet és megbecsülést éreztek Kanada iránti elkötelezettsége miatt” – áll a miniszterelnök közleményében.

    A BBC szerint Kanada nemzeti megemlékezést is tart a fővárosban, Ottawában, amelyet élőben közvetítenek a nemzet számára. A Christ Church-katedrálisban tartják a megemlékezést, melyet egy felvonulás, 96 ágyúval való tisztelgés és katonai repülőbemutató előz meg.

  • III. Károly király és a királyi család tagjai kedden vették át a néhai Erzsébet királynő koporsóját a Buckingham-palotában, miután több tízezer ember sorakozott fel az utcákon a heves esőben, hogy megemlékezzenek II. Erzsébetről.

    A sötét éjszakán egy jól kivilágított halottaskocsi lassan haladt egy közeli repülőtérről Londonon keresztül, az út mentén tömegek álltak, voltak, akik virágokat dobáltak, sokan pedig az autójukból kiszállva követték a királynőt szállító halottaskocsit – írja a Reuters tudósítása.

  • Mint arról korábban az Index is beszámolt, 96 éves korában meghalt II. Erzsébet királynő. A nagy-britanniai eseményeket folyamatosan nyomon követjük, hogy olvasóink elsőként értesüljenek a legfontosabb fejleményekről.

    Keddi, percről percre frissülő hírfolyamunkat ide kattintva olvashatja.

    Tartsanak velünk ma is!

Rovatok