Index Vakbarát Hírportál

Amerikai és japán vadászgépek gyakorlatoztak a Japán-tenger felett

2022. október 4., kedd 17:28

Miután Észak-Korea öt év után először ballisztikus rakétát lőtt át Japán fölött, amerikai és japán vadászgépek gyakorlatoztak a térségben.

Az Egyesült Államok és Japán vadászrepülőgépei közös gyakorlatot hajtottak végre kedden a Japán-tenger térségében, miután Észak-Korea öt év után először közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt át Japán fölött – közölte az amerikai hadsereg.

A Koreai Köztársaság és Japán védelme iránti elkötelezettségünk továbbra is elsődleges

– áll a hawaii székhelyű amerikai Csendes-óceáni Parancsnokság közleményében.

Hozzátették, hogy a gyakorlatot az amerikai tengerészgyalogság vadászgépei hajtották végre, amelyek csatlakoztak a Japán Légi Önvédelmi Haderő (JASDF) vadászgépeihez – számolt be a Reuters.

Mint megírtuk, Észak-Korea kedden öt év után először lőtt át Japán fölött közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát, ami arra kényszerítette Japánt, hogy evakuálja a lakosságot és felfüggessze a vonatközlekedést, amíg a rakéta – amely képes elérni az amerikai Guam területét – átrepül az ország felett. Idén a rezsim már két interkontinentális rakétát tesztelt, ezeket azonban olyan szögben lőtték ki, hogy röppályájuk nem érintett más országokat.

Rovatok