Index Vakbarát Hírportál

Nukleáris katasztrófával nézhet szembe Energodar városa

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index pénteki hírösszefoglalója.

Index
2022.10.07. 06:06
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Összesen 5450 fő lépett Magyarországra csütörtökön az ukrán–magyar határszakaszon. A román–magyar határszakaszon 5304 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

    A beléptetettek közül a rendőrség 205 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

    Budapestre 33 ember érkezett vonattal október 6-án, közülük 13 gyermek volt.

  • A zaporizzsjai területen fekvő Energodar városát katasztrófa fenyegetheti, ha a télre nem áll helyre a normál áramellátás a zaporizzsjai atomerőműben – mondta Renat Karchaa orosz nukleáris szakértő.

    „Nagyon nehéz idők jöhetnek, és nagy kérdés, hogy az erőmű túléli-e a telet, ha a normális áramellátás és a kritikus infrastruktúra nem áll helyre. Ráadásul a fűtés hiánya nagyon komoly társadalmi katasztrófával fenyeget, amely Energodar városában kibontakozhat” – jelezte a szakértő.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Csütörtöki percről percre cikkünk ide kattintva érhető el.

    Tartsanak velünk ma is! 

Rovatok