Index Vakbarát Hírportál

Fontos csúcsra készül Orbán Viktor

2022. október 17., hétfő 14:57

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyből kiderült, hogy a héten fontos csúcstalálkozóra megy.

Orbán Viktor hétfő délutáni bejegyzése szerint a hét második felében fontos megbeszélésre készül, az Európai Unió állam- és kormányfőivel találkozik Brüsszelben. A beszélgetés legfontosabb témáit az elszálló energiaárak és a szankciós infláció fogja képezni.

Csütörtökön és pénteken Brüsszelben találkozunk az EU állam- és kormányfőivel. Európa továbbra is szenved a magas energiaáraktól és a szankciós inflációtól. Fontos csúcstalálkozó lesz

– olvasható a miniszterelnök posztjában.

A kormányfő beszédet mondott az önkéntes katonák eskütételén

Mint arról már az Indexen is beszámoltunk, Orbán Viktor hétvégén az önkéntes katonák eskütételén mondott beszédet, ahol fontos bejelentéseket tett.

Szombati beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországot több oldalról is veszély fenyegeti, ezért „nem dughatjuk strucc módjára homokba a fejünket”.

Két fontos intézkedésről is bejelentést tett.

  1. Modern fegyverek gyártására képes, modern hadiipar épül Magyarországon,
  2. valamint idén decembertől újabb toborzókampányok indulnak.

Pódiumbeszélgetésen is részt vett

Szombati beszéde után egy pódiumbeszélgetésen is részt vett Orbán Viktor, ahol Tomasz Kurianowicz, a Berliner Zeitung újságírója érdekesnek és tartalmasnak titulálta a magyar miniszterelnökkel való beszélgetést.

A magyar kormányfő meghökkentő kijelentést tett, amikor azt mondta, ha ma Angela Merkel lenne a német kancellár, ki sem tört volna a háború.

A német lap újságírója arról is beszélt, hogy Orbán Viktor német állásponttal ellentétes kinyilatkoztatása elgondolkodtatta a hallgatóságot, amely szerint a béke csak egy másik amerikai elnökkel, Donald Trumppal képzelhető el.

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. június 20-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Rovatok