Index Vakbarát Hírportál

A világ második leggazdagabb embere eladta a magángépét, hogy ne tudják nyomon követni

2022. október 19., szerda 17:17

Bernard Arnault, a világ második leggazdagabb embere azt mondta, hogy eladta magánrepülőgépét, hogy „senki ne lássa, hová megy”, mert elege lett abból, hogy a környezetvédő aktivisták Twitteren követték.

A magánrepülőgépek útjai a közösségi oldalakon jól követhetők, és egyre nagyobb felháborodást váltanak ki használóik Franciaországban a károsanyag-kibocsátás miatt, miközben a kormány visszafogottságra kért mindenkit az energiafogyasztásban. 

Bernard Arnault, a Moet, Louis Vuitton és Hennessy luxuscégről ismert LVMH főnöke a Forbes milliárdosokat soroló listája szerint 152 milliárd dollár vagyonnal rendelkezik, amivel megelőzte az Amazon tulajdonosát, Jeff Bezost.

A Twitteren a Sky News szerint olyan fiókok jelentek meg, amelyek Arnault és más milliárdosok magángépeit követik nyomon, hogy leleplezzék, mekkora környezetszennyezést okoznak.

Valóban volt a csoportnak egy repülőgépe, de eladtuk. Az eredmény most az, hogy senki sem látja, hová megyek, mert repülőgépet bérelek, amikor magángépet használok

– mondta a 73 éves francia iparmágnás a francia Radio Classique rádiónak. 

Figyelik a gazdagok környezetszennyező életmódját 

Fia, a 45 éves Antoine Arnault azt mondta, ha mások tudják, hol van a cég gépe, az kulcsfontosságú információkat adhat ki a versenytársaknak.

Bernard Arnault nem az egyetlen közszereplő, akinek a közösségi médiában vizsgálják a szén-dioxid-kibocsátását.

Egy tinédzser tavaly Twitter-fiókot hozott létre, hogy nyomon kövesse Elon Musk magángépét.

A SpaceX és a Tesla vezetője potenciális veszélynek tartotta a nyilvánosan elérhető légi forgalmi információkat használó nyomkövetőt, és ötezer dollárt ajánlott a fiatalnak, hogy állítsa le a fiókot, amit az elutasított. Az év elején azonban a Floridai Egyetem diákja ötvenezer dollárt kért Musktól, amit a vállalkozó visszautasított.

Rovatok