Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor kormányülést tart, készül a csúcsra

2022. október 19., szerda 10:31

A magyar miniszterelnök a holnapi európai uniós csúcstalálkozó előtt kormányülést hívott össze, ahol a legfontosabb kérdéseket beszélik át.

A miniszterelnök a hét elején számolt be róla, hogy fontos csúcstalálkozóra indul csütörtökön Brüsszelbe, az Európai Unió állam- és kormányfőivel találkozik, ahol az elszálló energiaárakról és a szankciós inflációról fog tárgyalni.

Orbán Viktor Facebook-oldalán tájékoztatott róla, hogy a holnapi uniós csúcs előtt kormányülést hívott össze, hogy a találkozó előtti legfontosabb kérdéseket átbeszéljék a kormány tagjai.

Holnap indul az uniós csúcs. Brüsszel megint új tervvel állt elő. Nem engedjük, hogy semmibe vegyék Magyarország érdekeit

– írta közösségimédia-bejegyzésében a magyar kormányfő.

Erről lesz szó a kormányülésen

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda reggel arról beszélt, hogy a kormányülés legfontosabb témái a háború és az európai energiaellátás kérdései lesznek.

Beszédében többek között kitért arra is, hogy minden engedélyt beszereztek, hosszú távon biztosított Magyarország energiaellátása a jövőben, valamint kifejtette véleményét az Európai Bizottság javaslatáról is, amelyet alkalmatlannak és veszélyesnek nevezett. Szerinte növelni kellene a gáz mennyiségét Európában, hogy az árak csökkenjenek, azonban az ársapka bevezetése ezzel ellentétes hatást váltana ki.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok