Index Vakbarát Hírportál

Joe Bidennek ez sem jött össze, új nevet adott a brit miniszterelnöknek

2022. október 25., kedd 15:42

Joe Biden amerikai elnök is üdvözölte az új brit miniszterelnököt, de a nevét még nem tanulta meg.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke nemrég beszédet mondott, amelyben az új brit miniszterelnököt üdvözölte. Az amerikai elnök azonban nem találta el a nevét, vagy legalábbis rosszul ejtette ki – írja a The Telegraph.

Hírt kaptunk ma az Egyesült Királyságból. Rashid... Rashid Sanook a miniszterelnök

– mondta Biden. A brit miniszterelnököt egyébként Rishi Sunaknak hívják. Az elnök azzal folytatta beszédét, hogy „ahogy a fivérem mondaná, ezt kapd ki!”, mire a közönség hangosan felnevetett. „Ráadásul konzervatív. Lenyűgöző, mérföldkő. És ez igenis számít” – tette hozzá az amerikai elnök.

A bakiról felvétel is készült: 

Nem ez az első eset egyébként, hogy Joe Biden a színpadon bakizott. Néhányat kiragadva: az amerikai elnök egy nemrég Coloradóban tartott beszédében tévesen egy olyan férfi apjának nevezte magát, aki „Irakban vesztette életét”.

Továbbá szeptemberben egy konferencián kereste a nyilvánosság előtt Jackie Walorskit, az augusztusban autóbalesetben meghalt indianai kongresszusi képviselőnőt, és úgy tűnt, elfelejtette, hogy már nem él. Emellett többször is előfordult, hogy Biden tanácstalanul téblábolt a színpadon.

Mint megírtuk, miután a megadott határidőig csak Rishi Sunak teljesítette a kormányfővé választáshoz szükséges feltételt, amely szerint legalább száz támogatót kell szereznie a 357 fős Konzervatív Párt képviselői közül, az indiai származású politikus lett az új brit miniszterelnök. Arról, hogy kik lehetnek Rishi Sunak miniszterei, ebben a cikkünkben írtunk.

Rovatok