Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek az amerikai házelnök férjének támadójával szemben

2022. október 31., hétfő 21:29

David DePape újabb vádakkal néz szembe, mivel a Nancy Pelosi férje elleni támadás politikai erőszakról szóló félelmeket keltett.

Az igazságügyi minisztérium szövetségi vádat emelt a Nancy Pelosi házelnök férjének megtámadásával vádolt férfi ellen, ami félelmeket keltett a félidős választások idején a politikai indíttatású erőszak növekedéséről − írta meg a The Wall Street Journal

A szövetségi ügyészek a 42 éves David DePape-et a betöréssel összefüggésben testi sértéssel és emberrablási kísérlettel vádolják. A bírósági dokumentumokban azt írják, hogy a támadó egy tekercs ragasztószalagot, kötelet, gyorsbilincseket, két kalapácsot és más tárgyakat vitt magával.

DePape azt mondta a rendőrségnek, hogy túszul akarta ejteni a házelnököt, és a bírósági dokumentumok szerint „el akarja törni a térdkalácsát”. A cselekmény idején Nancy Pelosi Washingtonban tartózkodott.

DePape úgy fogalmazott: úgy tekintett a politikusra, mint a Demokrata Párt által elmondott hazugságok legfőbb terjesztőjére − áll a dokumentumokban. Később azt mondta a rendőrségnek, hogy

Nancy térdkalácsának eltörése után be kéne vinni a kongresszusba, ami megmutatná a többi kongresszusinak, hogy a tetteknek következményeik vannak.

A támadás következtében a 82 éves Paul Pelosi koponyatörést és más súlyos sérüléseket szenvedett, ami a kongresszus tagjait is nyugtalanította.

Rovatok