Index Vakbarát Hírportál

Pozsonyban már áll a karácsonyfa

2022. november 2., szerda 16:46

Ugyan kicsit hamarabb a kelleténél, de jó hír érkezett Pozsonyból: felállították a város karácsonyfáját.

Pozsonyban, a Fő téren felállították a város karácsonyfáját. Azért volt szükség arra, hogy ilyen korán odaszállítsák, mert ha elkezdődik a karácsonyi vásár bódéinak összeszerelése, az autódaru már nem tud bejutni.

A Ma7 felvidéki hírportál arról számolt be, hogy a negyvenéves, 12 méter magas szúrós lucfenyő Károlyfalun növekedett, egy családi ház előkertjében, és azért vágták ki, mert már túl nagy volt, és kinyomta a kerítést.

Mint megírtuk, két év kihagyás után a szlovák fővárosba is visszatér a karácsonyi vásár, amely november 24-től december 22-ig várja a látogatókat két helyszínen is: a Fő téren és a Ferenciek terén.

Ez a helyzet Magyarországon

Van néhány magyarországi város, ahol biztosan lesz karácsonyi vásár. Mint megírtuk, idén nem rendez karácsonyi vásárt a Fővárosi Önkormányzat, mert nem lenne elegendő idő a rendezvény előkészítésére. Faix Csaba, a Budapest Brand vezetője elmondta, hogy nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a főváros nonprofit cége a vásárt. Ennek ellenére nem kell aggódniuk a fővárosiaknak, hiszen idén sem marad el a rendezvény.

Budapesten a Vörösmarty téren és a Bazilika előtt várja a karácsony szerelmeseit az ünnepi vásár, ahol kézműves gasztronómiai, iparművészeti termékek és ünnepi műsorok várják a látogatókat.

Pécs hivatalos bejelentést még nem tett, de a jelek szerint ott is megrendezik a vásárt. Sok helyen viszont nem lesz karácsonyi díszkivilágítás, többek között Gödöllőn és Komlón sem.

Rovatok