Index Vakbarát Hírportál

Újabb orosz oligarcha halt meg rejtélyes körülmények között

2022. december 18., vasárnap 17:18

Leesett a lépcsőn, és meghalt egy 50 éves orosz oligarcha, Dmitrij Zelenov.

Haláláról a Baza nevű orosz Telegram-oldal, valamint a francia sajtó számolt be a hétvégén. Azt írták, hogy Zelenov – aki az egyik legnagyobb orosz ingatlankezelő vállalat, a Don-Sztroj társalapítója volt – még december 9-én halt meg a francia Riviérán, Antibes üdülővárosában.

Úgy tudni, hogy az oligarcha a barátaival ment vacsorázni egy étterembe, de evés után hirtelen rosszul lett, és leesett egy lépcsőn.

Az esés következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett, és hiába szállították kórházba, nem tudták megmenteni az életét.

A Baza arra is felhívta a figyelmet, hogy Zelenovnak néhány hete volt egy szívműtétje, amelynek akár köze lehet a halálához is.

Rejtélyes halálesetek

Korábban többször írtunk arról, hogy a háború kezdete óta számos orosz oligarcha vesztette életét rejtélyes körülmények közt.

Dmitrij Zelenov halálának módja kifejezetten hasonlít egy másik orosz oligarcha halálához, aki a Moszkvai Repülési Intézet vezetője, valamint Vlagyimir Putyin bizalmasa is volt korábban. Arról, hogy pontosan kik haltak meg eddig, legutóbb itt készítettünk gyűjtést.

Rovatok