Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a pornószínésznő, aki miatt Trump bíróság elé állt

2023. április 7., péntek 17:44

Stormy Daniels 2016-ban a gyanú szerint 130 ezer dollár pénzt kapott azért Donald Trump egykori jobbkezétől, hogy a 2016-os elnökválasztás kampányfinisében hallgassa el korábbi viszonyát a politikus-üzletemberrel. A felnőttfilmes a Trump elleni vádemelés óta először állt kamerák elé.

Először adott interjút Stormy Daniels felnőttfilmekben szereplő színésznő, amióta Donald Trump volt amerikai elnök bíróság elé állt amiatt, mert a vád szerint többek között megsérthette a kampányfinanszírozást, amikor egykori jobbkeze és intézője, Michael Cohen 130 ezer dollárt adott át Danielsnek, aki ezért cserébe a 2016-os amerikai elnökválasztás kampányhajrájában elhallgatta korábbi viszonyát Trumppal.

A nő Daniels Piers Morgan Talk TV-n futó Uncensored című műsorában szólalt meg, ahol a legtöbb kérdés az egykori elnökkel szemben elindított bírósági eljárásra vonatkozott.

Nem hiszem, hogy az ellenem elkövetett bűncselekmény miatt érdemes lenne a bebörtönzése

– fogalmazott Daniels a BBC összefoglalója szerint, és hozzátette: szerinte Trump nem érdemelne börtönbüntetést azért, amit tett. Ugyanakkor úgy véli, ha az egykori elnököt bűnösnek ítélnék, példastatuálás miatt a rácsok mögött lenne a helye.

Arra a kérdésre, ha esetleg a soron következő tárgyalásra tanúként beidéznék, tanúskodna-e, röviden csak annyit válaszolt: abszolút.

„Ijesztő, de nagyon várom, nekem nincs titkolnivalóm. Én vagyok az egyetlen, aki az igazat mondja” – állította, majd arról beszélt, vegyes érzések fogták el, amikor látta Trumpot a bíróság elé állni, de leginkább szomorúságot érzett.

Valaki másnak, a bírónak kell döntenie róla. A királyt letaszították a trónról, már nem érinthetetlen

– zárta gondolatát Daniels.

Mint korábban beszámoltunk róla, Donald Trump ellen a manhattani ügyészség 34 vádpontban emelt vádat, amiért a vád szerint az ő tudtával fizethette ki egykori jobbkeze – a kifizetés kapcsán egyébként korábban magát bűnösnek valló – Michael Cohen a pornóiparban dolgozó Danielst.

Stormy Daniels egyébként közösségi oldalain sokszor kommentálta Trump kijelentéseit – egyszer például azt állította, hogy Trump többször nyitja ki a száját, mint ahogy ő szétteszi a lábait.

Ha Trumpot bűnösnek találnák, akár négyéves börtönbüntetést is kaphatna, ugyanakkor valószínűbb, hogy pénzbüntetésre ítélik. Azt, hogy rövid távon ki nyer és ki veszít Trump bíróság elé állásával, bővebben ebben a cikkünkben elemeztük ki.

Rovatok