Index Vakbarát Hírportál

Hazaengedték Silvio Berlusconit a kórházból

2023. május 19., péntek 14:40

Negyvenöt napos kórházi kezelés után hazaengedték Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt. Krónikus leukémiához kapcsolódó tüdőfertőzés miatt szorult ellátásra – közölte a kórház pénteken.

A 86 éves politikust április 5-én szállították kórházba, és több mint tíz napig szorult intenzív kezelésre.

A SkyTG24 televíziós hírcsatorna felvételein az volt látható, hogy Berlusconit egy fekete limuzinnal vitték haza. Pártja a Hajrá, Olaszország! (Forza Italia!) is megerősítette, hogy a politikus elhagyta a milánói Szent Rafael kórházat.

Kórházi ellátása után az orvosok azt mondták, hogy Berlusconi krónikus myelomonocytás leukémiában (CMML) szenved. Tájékoztatásukból nem derült ki, hogy mikor észlelték először a rákbetegség jeleit a volt kormányfőn, csak annyit mondtak, hogy nem rövid lefolyású betegségről van szó.

Berlusconi a Forza Italia! alapítójaként a kórházból április elején rövid videóüzenetet küldött párttársainak és támogatóinak a párt kétnapos milánói kongresszusára. Ebben úgy fogalmazott, hogy készen áll a visszatérésre. A múlt héten két politikai szövetségese látogatta meg a kórházban, Giorgia Meloni miniszterelnök és helyettese, a szállítási tárca vezetője, Matteo Salvini.

Berlusconi egészségi állapota az elmúlt években romlott meg látványosan. 2016-ban volt egy szívműtéte, és többször is járt kórházban, amióta három évvel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal.

Rovatok