Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa a jövő héten még kórházban marad

2023. június 10., szombat 15:04

Szerdán műtötték meg Ferenc Pápát, orvosai szerint a műtét jól sikerült, a pápa gyógyul, és állapota stabil. Az orvosok azonban elővigyázatosságból azt tanácsolták, a szentatya még maradjon a kórházban, és mondja le nyilvános megjelenéseit.

Mint írtuk, Ferenc pápa szerdán háromórás műtéten esett át a római Gemelli Klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet egy 2021-ben elvégzett beavatkozás okozhatott.

A pápa orvosai a műtét után úgy nyilatkoztak, az egyházfő állapota stabil, amit később a Vatikán is megerősített. Mint írták, a pápa jól van, gyógyul, és már köszönetet is tudott mondani a rengeteg jókívánságért, amelyet a katolikus egyház híveitől kapott. 

A szentatya pénteken egy kérést is intézett a hívekhez Twitter-oldalán: „Mindenkiért imádkozom, különösen azokért, akik szenvednek. Kérlek benneteket, tartsatok meg imáitokban” – írta Ferenc pápa.

Szombaton Sergio Alfieri sebészorvos úgy nyilatkozott, 

FERENC PÁPA a SZERDAI SÉRVMŰTÉTJE UTÁN VÉLHETŐLEG AZ EGÉSZ JÖVŐ HETET A GEMELLI KÓRHÁZBAN TÖLTI.

Alfieri elmondta, elővigyázatosságból arra kérték a pápát, hogy lábadozásának első részét töltse a kórházban. Hozzátette, a katolikus egyházfő gyógyulásának elősegítése érdekében javasolták ezt, ő pedig beleegyezett ebbe.

AZ ORVOSOK AZT IS TANÁCSOLTÁK A PÁPÁNAK, HOGY HAGYJA KI A VASÁRNAPI ÁLDÁST – AMELYET A KÓRHÁZI ERKÉLYRŐL OSZTOTT VOLNA –, HOGY NE TERHELJE MEG A HASFALÁT.

A Vatikán közlése szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

Rovatok