Index Vakbarát Hírportál

David Pressman ismét beszólt Orbán Viktornak

2023. június 12., hétfő 20:09

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is reagált Orbán Viktor reakciójára. Miután kiderült, hogy Soros György birodalmának vezetését a dollármilliárdos fia veszi át, Orbán Viktor közölte: szerinte semmi sem változik. Az amerikai nagykövet szerint pedig aggasztók a magyar kormány kommunikációs stratégiái.

Korábban megírtuk, Alexander Soros decemberben vette át a Nyílt Társadalom Alapítványok vezetését, valamint ő az egyetlen családtag a Soros Fund Management befektetési bizottságában, amely az alapítvány és a család pénzét felügyeli.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor egy filmes giffel reagált a hírre a Twitter-oldalán, valamint annyi leírást is adott, hogy „Soros 2.0”.

Ezt követően David Pressman is elmondta a véleményét, bár ő inkább a magyar kormány politikai kommunikációját vette célba.

A kutyasíp összeesküvés-elméletek olyanok, mint a Keresztapa 3 cselekménye: kiszámíthatók és aggasztók

– olvasható a nagykövet bejegyzésében.

A „kutyasíp-politika” olyan politikai kommunikációs stratégiát foglal magában, amelyben a politikusok által hangoztatott mondatok az átlagos polgárok számára nem jelentenek semmit, azonban egy szűk csoport részére fontos üzenetekkel bírnak a frázisok. Tehát ezek az üzenetek úgy viselkednek, mint a kutyasípok: nem mindenki hallja meg, csak akinek szól.

A nagykövet néhány napja is beleszállt a magyar kormányba. David Pressman szerint Magyarország egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát Moszkvával, miközben világok választják el egymástól az Egyesült Államokat és Magyarországot.

Rovatok