Index Vakbarát Hírportál

Saját döntésén viccelődött Elon Musk

2023. július 3., hétfő 10:22

A Twitter tulajdonosa a napi olvasási limiteken viccelődött. A milliárdos szerint az intézkedésre az extrém szintű adatgyűjtés miatt volt szükség.

Elon Musk viccelődött a Twitter ideiglenes napi olvasási limitjein, miután a felhasználók dühüket fejezték ki az oldal újabb korlátozásai miatt.

Ironikus, hogy elértem az olvasási korlátot, miközben az olvasási korlát miatti panaszokat olvastam

− írta. 

Korábban Musk azt mondta, hogy a Twitter a korlátokat azért alkalmazta, hogy kezelje az „extrém szintű” adatgyűjtést és a rendszer manipulálását − írta meg a Sky News

Elmondta, hogy az ellenőrzött Twitter-felhasználókat ideiglenesen napi 6000 bejegyzés olvasására korlátozták − ezt később 8, majd 10 ezerre emelték.

Eközben az ellenőrizetlen fiókokat − a kék pipa nélkülieket − kezdetben napi 600 bejegyzés olvasására korlátozták, míg az új, ellenőrizetlen fiókokat napi 300 bejegyzésre. Ezeket a számokat később 800-ra, illetve 400-ra, majd 1000-re és 500-ra emelik.

„Felébredsz a mély transzból, és eltávolodsz a telefontól, hogy láthasd a barátaidat és a családodat” − viccelődött Musk.

A bejelentés után megjelentek a RIP Twitter és a #Twitterdown trendingek a közösségi oldalon.

Musk, aki a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója is, nem közölte, hogy meddig tartanak az ideiglenes korlátozások.

„A Twittert működtetni nehéz” − tweetelte Jack Dorsey társalapító és korábbi vezérigazgató. „Nem kívánom ezt a stresszt senkinek. Bízom benne, hogy a csapat a legjobbat hozza ki magából. Könnyű távolról kritizálni a döntéseket... amiben én is bűnös vagyok… de tudom, hogy a cél a Twitter virágzása. És ez így is lesz.”

Pénteken a Twittert elérni próbáló embereknek azt mondták, hogy a tweetek megtekintéséhez be kell jelentkezniük egy fiókba, amit Musk „ideiglenes vészintézkedésnek” nevezett. Ezután a Downdetectoron több ezer jelentés született, amelyek azt mutatták, hogy nem lehetett elérni az oldalt. 

Februárban egy üzemzavar miatt sok felhasználó nem tudott tweetelni, fiókokat követni vagy közvetlen üzeneteihez hozzáférni, mivel a platformot széles körű technikai problémák sújtották.

Mint azt megírtuk, Musk szerint száznál is több szervezet „rendkívül agresszív” adatszerzésbe kezdett a Twitteren, ami a felhasználói élményre is hatással volt. Az üzletember korábban nemtetszését fejezte ki az olyan mesterséges intelligenciával foglalkozó cégekkel szemben, mint a ChatGPT-t birtokló OpenAI, amiért a Twitter adatait használják nyelvi modelljeik betanításához.

Rovatok