Index Vakbarát Hírportál

Elvitték minden idők harmadik legnagyobb lottónyereményét az amerikai lottón

2023. augusztus 9., szerda 17:16

Az Egyesült Államok történetének harmadik legnagyobb, adózás előtt 1,58 milliárd dolláros (558 milliárd forintos) lottónyereményét vitték el kedden a Mega Millions lottón – írja az MTI.

Előzőleg már írtunk arról is, hogy a Mega Millions lottót a szokásosnál nagyobb érdeklődés övezte az utóbbi időben a tengerentúlon, mivel az utóbbi hónapokban felhalmozódott, milliárd dolláros főnyeremény miatt sokak érdeklődését felkeltette. 

Az 1,58 milliárdos összeg április 18. óta, vagyis 31 egymást követő húzáson halmozódott fel, és most ez a nyeremény ütheti valakinek a markát. Úgy tudni, az egyetlen telitalálatos szelvényt Florida államban adták el, egy Neptune Beach-i élelmiszerboltban.

Az esély a főnyeremény megnyerésére 1 a 302,6 millióhoz volt.

A Mega Millions egyedi szabályai miatt a teljes összeget csak akkor kapja meg a szerencsés fogadó, ha vállalja, hogy részletekben, 30 év alatt fizessék ki neki. Erről részletesen írtunk egy tavalyi, szintén ezen a lottón született nyereménnyel kapcsolatban is. 

Ha a mostani győztes azonnal, egy összegben akarja felvenni a nyereményt, akkor csak 783,3 millió dollárt kap. A legtöbb nyertes az utóbbi lehetőséget választja. A nyeremény után az arra kivetett adókat is meg kell fizetni.

Rovatok