Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk betámadta a Soros-alapítványt

2023. szeptember 18., hétfő 18:00

Az amerikai milliárdos Elon Musk kíméletlenül betámadta Soros György alapítványát. Azzal vádolta a szervezetet, hogy el akarja pusztítani a nyugati civilizációt.

A korábban Twitterként ismert X cégtulajdonosa a nyugati civilizáció lerombolásával vádolta meg Soros Györgyöt és alapítványát, mielőtt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel találkozott Kaliforniában – írja a The Guardian.

Musk ezt a megjegyzését egy olyan felhasználó posztjára válaszul tette, aki az olaszországi Lampedusa szigetére Észak-Afrikából érkező emberekről készült felvételeket osztott meg, amelyek Európa „Soros György vezette inváziójára” utaltak.

Úgy tűnik, a Soros-szervezet nem kevesebbet akar, mint a nyugati civilizáció elpusztítását

– posztolta az X tulajdonosa.

Soros György magyar–amerikai üzletember és filantróp több antiszemita összeesküvés-elmélet tárgya volt. Az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítvány – amely civil társadalmi csoportokat támogat, köztük olyanokat, amelyek az illegális bevándorlók, menekültek biztonságát és jólétét érintő kérdésekkel foglalkoznak – rendszeres célpontja a szélsőjobboldalnak.

Muskot polgárjogi csoportok azzal vádolták, hogy platformján erősíti az antiszemitizmust, de ezt ő tagadja. A milliárdos hétfőn találkozott Netanjahuval, Izrael miniszterelnökével, hogy a mesterséges intelligenciáról tárgyaljanak.

Rovatok