Index Vakbarát Hírportál

Bencsik András: A svédek agyilag sérült idióták, nem szabad beengedni őket a NATO-ba

2023. szeptember 25., hétfő 17:45

A nem mindennapi megnyilvánulásairól is ismert főszerkesztő ezúttal sem fogta vissza magát egy televíziós műsorban. Szerinte Svédország ostoba, rosszindulatú, beteg, és nagyon meg kell fontolni, hogy felvegyék-e az országot a NATO-ba és az EU-ba.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője is rendkívül felháborodott azon a svéd általános iskolásoknak szánt oktatófilmen, amelyben a magyar demokrácia állapotát taglalták. Az újságíró a Hír Tv Sajtóklub című műsorában vendégeskedett, ahol nem is fogta vissza magát – írta meg a hvg.hu.

Nem szabad beereszteni a svédeket a NATO-ba, és nagyon meg kéne fontolni, hogy tulajdonképpen mi keresnivalója van egy ilyen ostoba, rosszindulatú, beteg országnak az Európai Unióban 

– mondta a Demokrata főszerkesztője.

Azt is elmondta egy kicsit később, ha a svédek lediktatúrázhatják Magyarországot, akkor

nekünk pedig jogunk van azt mondani, ti svédek idióták vagytok... agyilag sérült idióták.

Mint ismert, a felvétel kiverte a biztosítékot a magyar kormánynál is, Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón azt mondta: arra kéri Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőt, gondolják meg még egyszer, hogy a parlament ratifikálja-e a svéd NATO-csatlakozást, míg Kövér László a Hír TV-ben úgy fogalmazott: „olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz”.

Bencsik András korábban hadat üzent volna az Egyesült Államoknak, az orosz propagandatévében fasisztázta az ukránokat, örült a melegek kivégzésének. Ahogyan arról is beszélt már, hogy „söpredék lepte el a pedagógusi pályát” Magyarországon.

Rovatok