Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia küldöttségét

2023. október 2., hétfő 17:20

Október 2-án reggel magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) küldöttségét.

A püspöki kar sajtószolgálata beszámolt arról, hogy Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta az MKPK küldöttségét a Vatikánban – vette észre a Mandiner.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek, metropolita és Tóth Tamás, az MKPK titkára, a Szentatya áprilisi magyarországi látogatásának általános koordinátora a Magyar Katolikus Egyház, a püspökök, a papság és a hívek nevében köszönetüket fejezték ki a Szentatyának a háromnapos apostoli útért, a tanításért és a kegyelmekért.

A küldöttség egy fehér, bőrkötésű, különleges kötetet ajándékozott Ferenc pápának, amely csupán egyetlen példányban készült, kifejezetten a Szentatyának, és a pápa Magyarországon elhangzott beszédeit tartalmazta öt nyelven.

A pápa Budapesten elhangzott beszédei magyarul már megjelentek, azonban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából a beszédek szövegei hamarosan elérhetőek lesznek nyomtatásban további négy nyelven is.

Rovatok