Index Vakbarát Hírportál

Elszállították a Fehér Házból Joe Biden „parancsnokát”, mert túlságosan harapós

2023. október 5., csütörtök 07:04

Joe Biden amerikai elnök kutyáját, Commandert (magyarul: Parancsnok) eltávolították a Fehér Házból, miután a titkos szolgálat személyzete elleni több támadást dokumentáltak.

Biden elnök német juhászkutyája nem tartózkodik többé a Fehér Házban, miután több dokumentált jelentés is érkezett arról, hogy agresszívan viselkedett a titkos szolgálat munkatársaival szemben.

Elizabeth Alexander, a first lady, Jill Biden szóvivője szerda este közleményben erősítette meg a CBS News-nak, hogy a Commander nevű családi kutya „jelenleg nincs a Fehér Ház területén, amíg a következő lépéseket kiértékelik”.

Alexander nem közölte, hová vitték Commandert, vagy hogy a Fehér Házból való elköltözés végleges lesz-e.

A kétéves kutya legalább 11 dokumentált támadást követett el az ügynökök ellen. Júliusban közel 200 oldalnyi szövetségi dokumentumot hoztak nyilvánosságra, amelyek a német juhászkutya 10 ilyen állítólagos támadását írták le a titkos szolgálat tisztjei és ügynökei ellen 2022 októberéig visszamenőleg. A dokumentumok szerint az áldozatok által elszenvedett sérülések egyike sem volt súlyos.

A tizenegyedik támadásról szeptember 25-én számoltak be, amiről mi is hírt adtunk. Ebben a titkosszolgálat egyik egyenruhás tisztjét harapta meg az eb.

Szerdán a CNN a saját forrásaira hivatkozva azt közölte, hogy a támadások száma vélhetően magasabb a bejelentett 11 alkalomnál, és a Fehér Ház alkalmazottjainak más csoportjait is megtámadhatta az eb. 

Commander 2021 decemberében kiskutyaként került Bidenékhez, miután Champ nevű német juhászuk az év elején meghalt. Ugyanebben az évben Biden másik német juhászkutyáját, Majort Delaware-ba költöztették, hogy Bidenék barátainál éljenen, miután szintén több harapós incidensben is érintett volt a Fehér Házban.

Rovatok