Index Vakbarát Hírportál

„Hé Joe, a p*csába, kelj már fel” – üzente Joe Bidennek 50 Cent

2023. október 26., csütörtök 16:52

Élesen bírálta Joe Biden amerikai elnököt közösségi oldalán 50 Cent. A rapper kiborult, mikor meglátta, hogy a demokrata elnök békésen pihen a tengerpart mellett egy napágyon.

Az ismert előadó Instagram-oldalán ment neki Joe Bidennek, miután látott egy fotót arról, hogy az amerikai elnök nyugodtan nyaral a tengerparton, miközben az izraeli–palesztin háború rengeteg halálos áldozatot követel – számolt be a Fox News.

Hé Joe, a p*csába, kelj már fel, bajban vagyunk!

– üzente a rapper Joe Bidennek.

A bejegyzés sokakban váltott ki hasonló felháborodást, emellett a konzervatív képviselők is osztották 50 Cent észrevételét. Habár a rapper által megosztott fotó még augusztusban készült, egy nemrég megjelent friss videóban Joe Biden a tengerparton sétált, ami szintén kiborította az emberek nagy részét. 

Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője visszautasította a bírálatokat, kiemelve, hogy „az elnökök a világ bármely pontjáról elláthatják feladataik teljes körét, legyen szó izraeli háborús övezetről, vagy száz mérföldre a delaware-i Fehér Háztól.″

Hozzátették, hogy Joe Biden „hosszú órákat dolgozik minden nap″, hogy Izrael támogatásáról beszéljen a világ vezetőivel.  

Mint írtuk, az amerikai kormány igyekszik késleltetni az izraeli hadsereg szárazföldi támadásának megindítását Gázában – méghozzá azért, mert abban reménykednek, hogy a Hamász túszai közül sikerül kiszabadítani néhányat. 

Joe Biden elnök, Rishi Sunak brit miniszterelnök, Olaf Scholz német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök, Giorgia Meloni olasz és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök megerősítették, hogy támogatják Izrael önvédelemhez való jogát. Izraelt felszólították, hogy mindezt a nemzetközi jog betartása mellett tegyék, beleértve a civilek védelmét.

Az amerikai elnök népszerűsége az egekbe szökött Izraelben, és széles körben elismerték a Hamász október 7-i támadására adott válaszlépéseit is. Az izraeli közösségi médiában található mémeken Biden Amerika kapitányként és „Izrael védelmezőjeként” is szerepelt.

Rovatok