Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter újra Belaruszba utazik

2023. október 26., csütörtök 06:50 | aznap frissítve

A külügyminiszter a repülőtérről jelentkezett be hajnalban, közölve, Minszkbe utazik, majd utána Georgiába megy tovább. Mint mondta, ennél is fontosabb, hogy este idegenben játszik a Ferencváros.

Szijjártó Péter a videó elején közölte, hogy Belaruszba, Minszkbe utazik, ahol az Eurázsiai Biztonsági Konferencián a béke fontosságáról beszél. Délután pedig már Georgiában, Tbilisziben beszél energetikai kérdésekről.

De most nem ezért jelentkezünk

– mondta utána a külügyminiszter, hozzáfűzve, a fentieknél is fontosabb, hogy a Ferencváros futballcsapata este Belgiumban, Genkben játszik az Európa-konferencialigában.

A külügyminiszter elmondta, hogy 530 magyar vendégszurkolóra számítanak a meccsen. „Annak érdekében, hogy minden rendben legyen”, több konzul is szolgálatot teljesít a reptéren és a stadionban.

Az odautazóknak biztonságos megérkezést és jó szurkolást kívánok!

– mondta, hozzátéve, aki bajba kerül, az ügyeleti telefonszámon kérhet segítséget a külügy dolgozóitól.

Arról, hogy a külügyminiszter Minszkbe utazik a konferenciára, nemrég a belorusz külügyminisztérium is tájékoztatta a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökséget. Közlésük szerint Szijjártó a konferencia plenáris szekciójában mond beszédet. 

Emlékeztettek arra is, hogy Szijjártó idén februárban is az országba utazott, a belorusz külügyminiszter, Szjarhej Alejnyik pedig áprilisban járt nála Magyarországon. A mostani konferencián számos orosz és belorusz tisztviselő jelen lesz, többek közt például Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is részt vesz az eseményen.

Rovatok