Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor után Lázár János is egyeztetett a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével

2023. november 13., hétfő 16:19

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Lázár János építési és közlekedési miniszterrel tárgyalt hétfőn Szabadkán. A megbeszélésen a határátkelők nyitvatartási idejéről és a Szabadka-Szeged vasútvonalról is szó esett.

Pásztor Bálint a közösségi oldalán arról számolt be, hogy a hétfői találkozón pontosította a vajdasági magyarság igényeit a határátkelők nyitvatartási idejének meghosszabbításával és a Szabadka-Szeged vasútvonal mielőbbi üzembehelyezésével kapcsolatban. 

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke azt írta, a vasútvonallal kapcsolatban arra kérte Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy az utasbarát menetrend kialakításában legyen segítségükre.

Köszönöm Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, hogy pénteki személyes találkozónkat követően újra bizonyírást nyert, hogy számíthatunk Magyarország támogatására és a Fidesz partnerségére!

– írta bejegyzésében Pásztor Bálint.

Mint megírtuk, a VMSZ-elnök pénteken Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett a Karmelita kolostorban. Pásztor Bálint és a kormányfő többek között a szerbiai választási kampányról, a szerb–magyar kapcsolatok további fejlesztésének lehetőségeiről beszélt, továbbá a Szeged–Szabadka vasútvonal mielőbbi üzembe helyezése, valamint a kis határátkelők nyitvatartásának meghosszabbítása is terítéken volt. 

Rovatok