Index Vakbarát Hírportál

Megrázó videó került elő a kiszakadt ajtajú Boeing balesetéről

2024. január 16., kedd 11:46

Újabb felvétel látott napvilágot a szerencsétlenül járt Boeing utasszállító repülőgépről, amelynek kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután kiszakadt az egyik ajtaja.

Mint beszámoltunk róla, január 6-án kényszerleszállást hajtott végre az Alaska Airlines egyik repülőgépe, mert a levegőben kiszakadt a Boeing 737 Max 9 típusú gép egyik ajtópanelje. Az eset után egy másik amerikai légitársaság, a United több hiányosságot, egyebek mellett kilazult rögzítéseket talált az ugyanilyen típusú repülőgépein.

Az Alaska Airlines Oregon állambeli Portlandből induló gépén

 174 utas és 6 személyzeti tag utazott, de senki nem sérült meg. 

Egy nemrégiben nyilvánosságra került, a repülőgép egyik utasa által készített videó az utastérből mutatja meg, milyen látványt nyújtott a kiszakadt ajtó mellett utazni.

Az Alaska Airlines Boeing 737 MAX 9-ese Portlandből indult kaliforniai úti cél felé péntek este, amikor néhány perccel a felszállás után, csaknem 5 ezer méter magasságban a vészkijáratként szolgáló panel kiszakadt az üléssor mellett, jókora nyílást hagyva a jármű törzsén.

Ezt követően hirtelen nyomáscsökkenés következett be, amely a beszámolók szerint több tárgyat kiszippantott, így mobiltelefonokat és ruhákat.

A pilóták vészjelzést adtak le, és utasítást adtak az oxigénmaszkok felvételére, majd visszafordultak Portland repülőterére, ahol a gép biztonságosan landolt. A balesetben senki nem sérült meg. Az eset után pár nappal a gép hiányzó részét is megtalálták: egy portlandi iskolai tanár udvarán landolt a repülőgép ajtópanelje.

Rovatok