Index Vakbarát Hírportál

Tucker Carlson elárulta, mikor lesz nyilvános a Vlagyimir Putyinnal készített interjúja

2024. február 8., csütörtök 10:45

Tucker Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készít interjút, ami az egész világsajtóban hatalmas port kavart. Most kiderült, mikortól lesz megtekinthető a beszélgetés.

Tucker Carlson amerikai újságíró Instagram-oldalán tette közé a hírt, hogy keleti parti idő szerint este 6 órakor érkezik nagyinterjúja Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ez budapesti idő szerint éjfélt jelent, Moszkvában pedig hajnali kettőt.

Az interjúval kapcsolatban Carlson nem sok részletet árult el, azt viszont leszögezte, hogy szerkesztetlenül tárja majd a nyilvánosság elé a beszélgetést. Hozzátette, véleménye szerint a nyugati média félrevezeti a közönséget, és célja ennek elfojtása.

A médiájuk korrupt. Hazudnak az olvasóiknak és nézőiknek, és ezt többnyire mulasztással teszik. […] Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Vlagyimir Putyint. Azért vagyunk itt, mert szeretjük az Egyesült Államokat, és azt akarjuk, hogy virágzó és szabad maradjon

– fogalmazott Carlson.

Szembenézhet Európa haragjával?

Az Európai Unió törvényhozóinak célkeresztjébe kerülhet, és kemény büntetés elébe nézhet közelgő interjúja miatt. Az amerikai jobboldali véleményvezért és újságírót azonban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Elon Musk amerikai milliárdos is védelmébe vette.

Az EU attól tart, hogy Carlson rokonszenves beszélgetésre készül Putyinnal, mivel már régóta védelmezi az orosz politika egyes aspektusait. 

Urmas Paet európai parlamenti képviselő, volt észt külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy „nem szabad elfelejteni, hogy Putyin nem csupán egy agresszor ország elnöke, hanem a Nemzetközi Büntetőbíróság is elfogatóparancsot adott ki ellene, valamint népirtással és háborús bűnökkel vádolják”.

Már Magyarországon is járt

Tucker Carlson tavaly augusztus végén interjút készített Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is, amit több mint 100 millióan tekintettek meg. A beszélgetésben főleg az orosz–ukrán háborúról volt szó. Orbán Viktor akkor kifejtette, hogy szerinte abban a pillanatban vége lenne a konfliktusnak, ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke.

Rovatok