Index Vakbarát Hírportál

Elengedték az ír hatóságok az ismert magyar pilótát

2024. március 4., hétfő 08:20

Három hónapig vizsgálták az ír hatóságok N. Zoltán, a délszláv háború hős pilótájának az ártatlanságát, aki 3 milliárd forint értékű heroint szállított egy bérelt kisgépen. A férfi hazatérhet a családjához.

Elengedték az írek azt a magyar férfit, aki 3 milliárd forint értékű heroint szállított egy bérelt kisgépen – írja a Blikk.

N. Zoltánt, a délszláv háború hősét tavaly december 1-jén vették őrizetbe Dublinban, jövő héten azonban már hazatérhet a családjához, erről N. Zoltán egyik rokona a pilóta nevében a Facebookon üzent.

Az egykori hős vadászpilóta vezette bérelt kisgépre az egyik legkeményebb ír bűnözői család, a Kinahan klán nagy mennyiségű heroinját adták fel. Az 58 kilónyi heroin feketepiaci értéke 3 milliárd forint. Egy másik magyar férfi, A. Ignác kezelte a csomagot, aki elismerte, hogy tudott a kábítószerről. Ő azt vallotta, hogy az ír maffia a családjával fenyegette meg és bírta rá a drogcsempészetre. Az ő letartóztatását újabb három hónappal meghosszabbította a dublini bíróság.

Végig kitartott az ártatlansága mellett

Az ártatlansága mellett mindvégig kitartó N. Zoltánt még tavaly december 1-jén vették őrizetbe Dublinban, a férfit felesége és tíz év körüli kislánya várja otthon. A férfi ártatlanságát végül három hónapos nyomozás után az ír hatóságok is elismerték, a nyomozás azonban még nem zárult le. 

Az egykori sportriporter, Vécsei Mihály pilótaként barátkozott össze N. Zoltánnal és azt nyilatkozta a lapnak, hogy nagyon örül barátja szabadulásának, hiszen sporttársként is várja. 

Április végén készülünk a szokásos Legendák a levegőben című programunkra a budaörsi reptéren, Zoli pedig egy igazi legenda, hiszen olyan hősi harci cselekményt vitt végbe vadászrepülőjével a délszláv háború idején, amivel beírta magát a magyar repülés történetébe. Azonnal jeleztem is neki, szeretettel várjuk, hiszek az ártatlanságában, elhiszem, hogy fogalma sem volt, mit raknak fel az általa bérelt kisgépre

– mondta a Blikknek Vécsei. 

A kisgép tulajdonosa, Máriássy Ádám több mint három hónapja semmit nem tud a csempészetre használt repülőgépről azon kívül, hogy Dublin egyik repterének hangárjában lefoglalta az ír rendőrség. N. Zoltán régi üzleti partnereként bérelte ki a repülőt.

Rovatok