Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun újabb hadgyakorlatot tartott, „megszálltak egy ellenséges régiót”

2024. március 16., szombat 08:00

Újabb hadgyakorlatot tartott Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongun. Most az ejtőernyősök voltak soron, akikkel egy támadó műveletet szimuláltak le.

Az észak-koreai diktátor néhány nappal ezelőtt is megtekintett egy gyakorlatot. Akkor ő maga is harckocsit vezetett az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA szerint.

Most szintén a KCNA számolt be arról, hogy helyi idő szerint szombaton az ejtőernyősöket is megtekintette. A hírügynökség szerint a hadgyakorlat bebizonyította,

hogy az ejtőernyősök „képesek azonnal megszállni egy ellenséges régiót, amint megkapják a parancsot”.

A KCNA több fotót is közreadott az eseményről, amelyeket már más hírügynökségek is megosztottak. 

A képeken az is látható, hogy Kim Dzsongun kedvenc lányával együtt tekinthette meg az eseményt, akit a lehetséges örökösének is tartanak.

Nagy megelégedéssel szemlélte az eseményeket 

Az AFP hírügynökség szerint a fenti észak-koreai hadgyakorlatra azért is kerülhetett sor, mert a szakértők szerint az észak-koreai hadsereg leggyengébb pontja a légierő, és a héten az amerikaiak és a dél-koreaiak is közös légvédelmi, valamint ejtőernyős próbákat tartottak a március 4. és 14. között rendezett Freedom Shield hadgyakorlat keretében. 

Mint írták, a KCNA közleménye szerint Kim Dzsongun azt akarta ellenőrizni, hogy az ejtőernyősök „meglepetésszerű háborús körülmények között is mozgósíthatóak legyenek bármilyen hadműveleti tervhez”. Az észak-koreai hírügynökség azt is hozzátette, hogy

az észak-koreai vezető „nagy megelégedessel” szemlélte azt, hogy az ejtőernyősei „azonnal elfoglalták a szimulált legfőbb ellenséges katonai célpontokat”. 

A hadgyakorlaton Kim Dzsongun hangsúlyozta a „realisztikus és tudományos kiképzési módszerek alkalmazásának” fontosságát, azért hogy „maximális harci hatékonyságot lehessen elérni a tényleges harcmezőkön, amint azt a modern hadviselés megköveteli” – tették hozzá. 

Rovatok