Index Vakbarát Hírportál

Az életéért küzdenek annak a hétéves kislánynak, aki Irán támadásában sérült meg

2024. április 14., vasárnap 12:48

Meg kellett műteni, és életveszélyes állapotban van az a hétéves kislány, aki az egyetlen súlyos sérültje az Irán által Izrael ellen indított átfogó csapásnak. Az izraeli mentőszolgálat több könnyű sérültről is beszámolt.

Mint megírtuk, Izraelt szombaton késő este támadás érte Irán részéről. Ez az első alkalom, hogy a két állam közt ilyen szintű közvetlen összecsapás történt a gázai konfliktus kirobbanása óta (Irán eddig többnyire csak közvetve, vagyis az általuk támogatott milíciákon keresztül támadta Izraelt). 

Azóta az is kiderült,

Arról még a hajnali beszámolónkban írtunk, hogy egy hétéves kislány súlyosan megsérült a támadás következében. Az állapotával kapcsolatban nemrég a The Times of Israel osztott meg újabb információkat. A lap azt írta

a gyermek súlyos fejsérülést szenvedett, és meg kellett műteni.

A gyermek egy beduin településről származik Izrael Arad nevű városának közeléből, és jelenleg Berseba településen kezelik egy kórházban. A sérülést akkor szerezte, amikor egy ballisztikus rakétát fogott el az izraeli légvédelem a település felett.

Megszólalt az édesapa, könnyebb sérültek is voltak 

A kislány édesapja – akit Mohamednek hívnak – nyilatkozott is a sajtónak, és azt mondta, hogy a lelőtt ballisztikus rakéta maradványai 

hajnali 2 óra körül estek ránk a házban. A kislány a házban aludt, és azonnal elvittük a [bersebai] Soroka kórházba.

Peter Lerner, az izraeli hadsereg egyik szóvivője a Sky Newsnak azt mondta vasárnap délelőtt, hogy a kislány „az életéért küzd”.

A kislányon kívül több sérülttel is kellett foglalkoznia a mentősöknek: az izraeli mentőszolgálat korábban közölte, hogy összesen 31 embert kellett ellátniuk, akik vagy kisebb sérülést szenvedtek akkor, amikor a menedékhelyre futottak be, vagy pedig a támadás által okozott stressz miatt igényeltek szakszerű ellátást.

Rovatok