Index Vakbarát Hírportál

Ismét késes támadás sokkolta Ausztráliát

2024. április 21., vasárnap 16:20

Egy héten belül a harmadik késes támadás történt Ausztráliában, miután egy férfi Melbourne egyik bevásárlóközpontjában kegyetlenül megkéselte áldozatát. A támadó elmenekült a helyszínről, a megkéselt férfit pedig kórházba szállították. A rendőrség nyomoz, egyelőre a támadás részleteiről nem adtak bővebb tájékoztatást.

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal Melbourne belvárosában. Sajtóértesülések szerint az elkövető vasárnap délután helyi idő szerint 14 óra 30 perc körül késelt meg egy férfit az ausztrál nagyváros egyik forgalmas bevásárlóközpontjában. Az áldozat a támadás következtében súlyos sérüléseket szenvedett a felsőtestén – írja a Bild. Az elkövető állítólag még szökésben van. A megtámadott férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, állapota stabil.

Szemtanúk beszámolói szerint az áldozat a késelés után vérezve esett össze egy étterem lépcsőjén. A késelés oka egyelőre ismeretlen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bevásárlóközpontot nem zárták le. „A lakosságot további veszély nem fenyegeti” – áll a közleményben. Az érintett étterem azóta újra zavartalanul működik.

Ez a harmadik késes támadás egy héten belül Ausztráliában. Múlt hét szombaton Sydney egyik forgalmas bevásárlóközpontjában történt támadás. A nyüzsgő sydney-i bevásárlóközpont akkor vált a pánik és a rémület színterévé, amikor a 40 éves Joel Cauchi brutális vérengzést hajtott végre. A támadás következtében hatan meghaltak, tizenketten pedig megsérültek. Mivel a hat halálos áldozat között öt nő volt, a rendőrség szerint a támadó kifejezetten nőkre vadászhatott.

Hétfő este ugyancsak vérfagyasztó eseményeknek lehettek szemtanúi azok, akik jelen voltak Sydney egyik külvárosi templomában. A szertartás közben egy fekete kapucnis pulcsit viselő férfi lépett oda püspökhöz, majd késével többször lesújtott rá. Az ausztrál rendőrség közlése szerint az asszír egyházi püspök és néhány követője elleni késes támadás terrorcselekmény volt, amelynek hátterében feltételezhetően vallási szélsőségesség állt.

Rovatok