Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna nekiment Magyar Péternek, és emlékeztette is valamire

2024. április 9., kedd 11:34

Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője úgy látja, ha „Magyar Péter Európa kérdésében közelebb áll a Fideszhez, mint a Momentumhoz, akkor nem pusztán a magyar ellenzéket opponálja, de a teljes Európa-projektet”.

„Magyar Péter tegnap azt nyilatkozta, hogy a Fidesz Európa-politikája közelebb áll hozzá, mint az ellenzéké. Mondata egybecseng korábbi, »sok minden jó irányba megy ebben az országban« típusú kijelentéseivel – kezdte keddi Facebook-posztját Donáth Anna.

„De beszéljünk világosan: a Fidesz Európa-politikája a rombolás, a pénzlehúzás és Putyin érdekeinek kiszolgálása. Amikor Magyar Péter az európai szuperállammal riogat, azzal egy orbáni fake newst ismétel meg. Valójában egy átláthatóbb, szolidárisabb és hatékonyabban működő Európa igénye áll szemben a Fidesz-féle populisták szuverenitásba csomagolt rombolásával” –vélekedett a Momentum elnöke.

Donáth Anna szerint „a nemzetállami szuverenitás és az erős Európa tudatos szembeállítása, a »mindenbe beleszóló Brüsszellel« való riogatás a rogáni propaganda szüleménye. A valóság az, hogy sokkal többet kapunk Európától, mint amennyi kötelességet ránk ró a tagság. Nemcsak szabad határokat, kereskedelmet, támogatást és védelmet, hanem együttműködést és identitást is”.

Ha Magyar Péter Európa kérdésében közelebb áll a Fideszhez, mint a Momentumhoz, akkor nem pusztán a magyar ellenzéket opponálja, de a teljes Európa-projektet és annak minden támogatóját: a szociáldemokratákat, a liberálisokat, de még a Néppártot is. Ezúton is emlékeztetem rá, hogy a Fidesz többek között vállalhatatlan Európa-politikája miatt kényszerült távozni az Európai Néppártból. Onnan, ahová Magyar Péter állítása szerint tartozni szeretne

– szögezte le az EP-képviselő.

Az elmúlt napokban nem Donáth Anna az első ellenzéki politikus, aki megszólal Magyar Péterrel kapcsolatban. A Talpra Magyarok Közössége alapítójának szombati tüntetése után Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője is megfogalmazta gondolatait. A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint Magyar Péter egyelőre nem létező pártja 13 százalékos támogatottsággal rendelkezik, miközben a Momentum a bejutási küszöb környékére esett.

Rovatok