Index Vakbarát Hírportál

A fehér fültapasz lett az új dili Trump követői körében

2024.07.18. 12:25
Két nappal azután, hogy sikertelen merényletet hajtottak végre Donald Trump ellen, a Republikánus Nemzeti Kongresszuson több rajongó is fülkötéssel jelent meg, hogy szolidaritásukról biztosítsák a fülén megsebesült exelnököt. A négynapos kongresszuson veszi át hivatalos jelöltségét Trump, aki – egyelőre úgy néz ki – Joe Bidennel néz szembe az elnökválasztáson.

Az amerikai Republikánus Nemzeti Kongresszus résztvevői a fülükön kötést viseltek, nyilvánvalóan Donald Trump volt elnökkel való szolidaritásuk jeléül. A négynapos kongresszus kevesebb mint 48 órával azután kezdődött, hogy a pennsylvaniai Butlerben egy fegyveres tüzet nyitott egy Trump-gyűlésen, megsebesítve a volt elnököt és megölve egy támogatót.

A fegyverest lelőtték, indítéka egyelőre tisztázatlan.

Trump a kongresszus első estéjén vastag kötéssel a fülén sétált be a Milwaukee belvárosában lévő Fiserv Forumba, miközben a tömeg a „Harcolj! Harcolj! Harcolj!” felkiáltással éltette a sebesültet, és ökölbe szorított kézzel bokszoltak a levegőbe – utalva ezzel Trumpnak a sebesülése utáni pillanatokban tanúsított reakciójára.

A kongresszus második estéjétől kezdve a küldötteket és a résztvevőket lefényképezték, amint a jobb fülükön rögtönzött kötést viselnek – összehajtogatott papírlapoktól kezdve szalagdarabokig –, hogy kifejezzék a Trumppal való szolidaritásukat.

Joe Neglia arizonai képviselő, akinek a fülére egy összehajtogatott fehér borítékot ragasztottak, azt mondta a CBS Newsnak, hogy ez a legújabb divattrend.

Kezdek belejönni, a világon hamarosan mindenki ilyet fog viselni. Ez a legújabb divat

– mondta Neglia. „Új divatteret teremtek” – tette hozzá.

Trumpnak helyi idő szerint csütörtökön kell hivatalosan átvennie a párt jelölését egy főműsoridős beszédben, és a november 5-i választáson Joe Biden demokrata elnökkel fog megmérkőzni. Alelnökjelöltje pedig már átvette jelölését, és egy egészen erős beszéddel mutatkozott be a kongresszuson a választók előtt.

Az alábbi videóban megtekinthetik a rajongókat kötéssel a fülükön, miközben Ray Michaels arizonai képviselő elmondta, hogy ennek sosem szabadott volna megtörténni, de „együtt megyünk keresztül ezen, tiszteljük őt”.



Rovatok