Index Vakbarát Hírportál

Nancy Pelosi nyilvánosan kérheti Joe Biden visszalépését

2024.07.18. 08:16
A tévés elnökjelölti vitán nyújtott gyenge szereplése után sokan kérik és/vagy követelik Joe Biden visszalépését a jelöltségtől, az idő pedig egyre sürgetőbb a demokraták számára, ha valóban új jelölttel kell nekifutniuk a novemberi választásnak. Biden egyelőre hajthatatlan, viszont már a demokraták házelnökjelöltje, Nancy Pelosi is megkereste őt a visszalépésével kapcsolatban.

Nancy Pelosi házelnökjelölt egy héttel ezelőtt beszélt Joe Biden elnökkel, és elmondta neki, hogy ő és a Demokrata Párt többi tagja aggódik amiatt, hogy a férfi továbbra is versenyben marad az elnökválasztáson – erősítette meg egy forrás az ABC Newsnak. A neve elhallgatását kérő forrás szerint Pelosi közölte az elnökkel, hogy egyre nagyobb lesz a nyomás és egyre hangosabbak a hangok, amelyek a visszalépést követelik majd.

Az sem elképzelhetetlen, hogy Pelosi nyilvánosan javasolja majd, hogy Biden lépjen vissza

– mondta a forrás.

A Pelosi színfalak mögötti lépéseiről szóló hírek akkor érkeztek, amikor képviselőtársa, a szenátusi posztért induló Adam Schiff szerdán nyilvánosan is megszólalt, mondván, hogy Bidennek „át kellene adnia a stafétát”.

Viszont nem ő az egyetlen, hiszen Biden Trump elleni vitáján nyújtott vérszegény teljesítménye után nagyon sokan – köztük demokrata képviselők is – azt javasolták az elnöknek, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, ugyanis már egyre kevesebben tudják elképzelni, hogy a most 81 éves politikus még négy évig tudná vezetni a világ egyik legnagyobb hatalmát. Ám Biden egyelőre ellenáll minden nyomásnak, és egy interjújában arról beszélt, hogy maximum, ha „Isten kéri”, akkor talán visszalép, de ellenkező esetben marad és megveri Trumpot – újra. 

Ennek némileg ellentmond az elnök jelenlegi egészségügyi állapota, hiszen nem elég, hogy rendszeresen Parkinson-kór-specialistával konzultál az idős vezető, még a Covid–19-tesztje is pozitív lett, tehát egy időre mindenképpen ki kell hogy vonuljon a kampányból. Trump viszont nyeregben érzi magát, a republikánus jelölt a merénylete után hangosabban tért vissza a színpadra, mint valaha, és újabb vitára is hívta Joe Bident. 



Rovatok