Index Vakbarát Hírportál

A merénylet miatt megváltoztatják Donald Trump kampányának helyszíneit

2024.07.24. 10:28
Donald Trump republikánus elnökjelölt azt tervezi, hogy a merénylet miatt nem tart több szabadtéri gyűlést. Két, a Trump-kampány működését ismerő forrás elmondta, hogy belátható időn belül beltéri gyűléseket fognak inkább tartani.

Donald Trump azt tervezi, hogy nem tart több olyan szabadtéri gyűlést, mint amilyen a pennsylvaniai Butlerben volt, ahol merényletet követtek el ellene – mondta két, a kampánya működését ismerő forrás az NBC Newsnak.

Információk szerint a jelenlegi tervek beltéri gyűléseket tartalmaznak, azonban azt is elmondták, lehetséges, hogy Trump kisebb szabadtéri rendezvényeken vagy nagyobb gyűléseken vesz majd részt olyan létesítményekben, ahol a bejáratokat jobban lehet ellenőrizni, és nem okoznak gondot a közelben lévő magaslatok.

A Trump-kampány és a titkosszolgálat szóvivői eddig nem reagáltak a keddi hírekre.

Lemondott a Secret Service vezetője

Ugyanakkor közben az is kiderült, hogy lemondott a titkosszolgálat igazgatója a Donald Trump elleni merénylet miatt. Kimberly Cheatle, az Egyesült Államok titkosszolgálatának (Secret Service) igazgatója 2022 augusztusa óta töltötte be ezt a tisztséget.

Kimberly Cheatle egy levélben jelentette be távozását, amelyben úgy fogalmazott: „A titkosszolgálat ünnepélyes küldetése az, hogy megvédje nemzetünk vezetőit és pénzügyi infrastruktúráját.” (Ezen belül a Secret Service feladatkörébe tartozik nemcsak a mindenkori elnök, hanem még a volt elnökök védelme is – a szerk.) 

Július 13-án nem tudtuk teljesíteni ezt a küldetést. Az elmúlt héten intenzív volt az ellenőrzés, és ez továbbra is így lesz, mivel a műveleti tempó fokozódik. Igazgatóként teljes felelősséget vállalok a biztonsági mulasztásért

– tette hozzá. 

Mint írta, a titkosszolgálat a továbbiakban is folytatja munkáját, de nem szeretné, ha erről a munkáról elterelné a figyelmet, hogy őt magát lemondásra szólították fel. „A közelmúlt eseményeinek fényében nehéz szívvel, de meghoztam azt a nehéz döntést, hogy lemondok az igazgatói tisztségről” – zárta sorait.



Rovatok