Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden és Kamala Harris is felhívta Donald Trumpot a merényletkísérlet után

2024.09.18. 09:02
Vasárnap ismét merényletet terveztek Donald Trump volt amerikai elnök ellen a júliusi kísérletet követően. Joe Biden regnáló elnök és Kamala Harris, a Demokrata Párt színeiben a novemberi választásokon induló alelnök telefonon beszélt az Egyesült Államok korábbi elnökével a Fehér Ház tájékoztatása szerint, amely mellesleg veszélyesnek nevezte JD Vance republikánus alelnökjelölt kijelentéseit.

Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje is felhívta Donald Trump volt elnököt az újabb merényletkísérletet követően – közölte kedden a Fehér Ház. A tájékoztatás szerint Harris a rövid beszélgetés során azt mondta, hogy hálás, amiért a republikánus párti elnökjelölt biztonságban van a vasárnapi merényletkísérlet után. Biden hasonló szellemben beszélt – tette hozzá az amerikai elnök hivatala.

A Fehér Ház veszélyesnek nevezte JD Vance republikánus párti alelnökjelölt kijelentéseit. Vance egy hétfői rendezvényen Atlantában arról beszélt, hogy a demokraták túl messzire mentek, amikor Trump lehetséges újraválasztását veszélyesnek nevezték a demokráciára nézve, majd megjegyezte, hogy senki nem próbált a demokraták elnökjelöltjének életére törni.

Amikor az ember ilyen kijelentéseket tesz, akkor az lehetőséget teremt arra, hogy azt mások meghallják és esetleg nagyon komolyan vegyék, így veszélyes az ilyen retorika

– fogalmazott Karinne Jean-Pierre, az elnöki hivatal szóvivője az MTI szerint.

Ismét veszélyben volt Trump élete

Mint írtuk, a Donald Trump elleni júliusi merényletkísérlet után ismét támadást terveztek a Republikánus Párt elnökjelöltje ellen. Az akcióval gyanúsított Ryan Wesley Routh vasárnap közel 12 órán át táborozott egy floridai golfpálya előtt élelemmel és egy puskával, lesben állva a volt elnökre, mielőtt a titkosszolgálat egyik ügynöke meghiúsította a lehetséges támadást, és tüzet nyitott.

A férfi politikai hozzáállása a merényletet megelőzően többször is változott, 2016-ban a republikánus jelöltre szavazott. Ezenkívül illegálisan tartotta fegyverét, és az orosz–ukrán háborúhoz is toborzott embereket.



Rovatok