Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk ismét óriási összeggel támogatta Donald Trump kampányát

2024.10.16. 10:08 Módosítva: 2024.10.16. 10:09
Az X vezére nyíltan támogatja a republikánus elnökjelöltet mind anyagilag, mind politikai téren. A Donald Trump ellen elkövetett merénylet után nagymértékben növelte az anyagi támogatást, az elmúlt negyedévben 75 millió dollárt adományozott a republikánus kampánynak.

Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója az elmúlt negyedévben 75 millió dollárt adományozott egy Donald Trump elnökválasztási kampányát támogató szervezetnek − derült ki egy friss kampányfinanszírozási jelentésből.

A Szövetségi Választási Bizottsághoz kedden késő este benyújtott jelentés szerint Elon Musk volt az egyetlen, aki ennek a szervezetnek pénzt adományozott.

A csoport nyár óta működik, korábban más Trump-párti szervezetekhez is érkeztek nagyobb összegek, így nem az X vezére az egyetlen, aki a republikánus jelöltet támogatja − írta meg a Politico.

Donald Trump esélyeit növeli az ezektől a csoportoktól kapott támogatás, ugyanis saját kampányfinanszírozása az elmúlt két hónapban jóval elmaradt a 2020-as szinttől. Augusztus közepe és szeptember vége között 65,8 millió dollárt költött, amelyből mintegy hatvan ment el az elnökválasztásra. Ezért különösen rászorul Elon Musk támogatására, főleg a júliusi merénylet óta.

A csoport a csatatérállamokban segíti a további szavazatszerzési lehetőséget, valamint a SpaceX vezérigazgatója is részt vesz a kampányban. Megjelent Butlerben is, ahol a merénylet történt, valamint Elon Musk a Pennsylvaniai Egyetemre járt. Emellett 47 millió dollárt költött arra, hogy segítsen még szavazókat találni a republikánus jelölt számára.

De nem csupán vagyonával segíti Donald Trumpot, hanem augusztusban interjút adott neki, amelyet saját közösségimédia-platformján, az X-en közvetítettek. Továbbá támogatja a republikánus bevándorlási politikát, valamint megosztotta az egykori Twitteren a Donald Trump által közölt bevándorlásellenes megjegyzést, amely szerint a migránsok háziállatokat esznek Springfieldben.



Rovatok