Index Vakbarát Hírportál

Nagyon durva önvallomással indul az Index Instagram-oldala

2015. június 26., péntek 14:07

Öregek vagyunk, de a húsz az új harminc. Vagy fordítva, de a lényeg, hogy 1:1-es keretbe szuszakolva, túlfilterezve is Index az Index.

Milyen lehet 1:1-es képarányú, túlsminkelt képeken, ahogy Vlagyimir Putyin ellátogat az Index szerkesztőségébe? Földes András vajon önfeledten szelfizne az orosz elnökkel, miközben a háttérben Sixx pont olyan szigorúan nézne, mint a Pedigree Pals jutalomfalatba harapott Grumpy Cat? Sajó Dávid tényleg fotóbombingolna egy hatalmasat, vagy inkább felrakná a Mayfair filtert, és nyugodtan hátradőlne?

Ezekre a kérdésekre nem ad majd választ az Index most induló Instagram oldala, de ha a fenti mondatokból csak annyit ért, mint egy részecskefizikai szimpózium sillabuszából, akkor egyszerűen csak kattintson ide. Képek négyzetbe szorítva, pasztellszín filterekkel, ez az Instagram, és ezentúl itt is megjelenik majd az Index. Ha Putyin nem is szelfizik majd az Instagram-csatornákon, de azért lesznek videotrailerek, meg riportelőzetesek, apró Nagykép és még egy rakás egyéb, érdekes fotó.

Ma például, az indulás napján, újságíróink osztják meg kedvenc képeiket a saját Instagramjaikról. Ilyeneket:

Soha nem gondoltam volna, hogy le tudok egyszer fényképezni egy röhögő lovat. Ráadásul nagyon szépek voltak a fények, olyan az egész mint egy festmény, szűrő is alig van rajta, talán fölösleges is. A röhögő lóval szemben jól látszik a lányom, Abigél arcán a megdöbbenés, és az a mozdulat, ahogyan a szája elé kapja a kezét. Sokat fotózok, értelemszerűen a gyerekekről. Amúgy sok kedvenc képem van, mindig szerettem fotózni, állandóan betelik az iPhone - Kalas Györgyi. #helloindex nap van ma, az Index szerzői mutatják meg kedvenc Instagram pillanataikat!

A photo posted by @index.hu on

Vannak újságíróink, akik eddig is használták már, vannak akik nem használják, de sokat írtak már róla, és vannak olyanok közöttünk, akik hallani sem akarnak az Instagramról. Ez a felállás most biztosan megváltozik, mert a szerkesztőségből bárki posztolhatja ezentúl a reggelijét, a délelőtti meetingjét vagy ahogy napi nyolc órában két monitort bámul.

Persze már Orbán Viktor is hevesen instagrammol, de mi úgy vagyunk ezzel, mint a Facebookkal: megkésve, de fiatalos lendülettel vetjük bele magunkat a buliba, és közben vadul ismételgetjük, hogy hashtag, meg yolo.

A csúcson kapaszkodunk fel az Insta-vonatra, amikor már a sarki pék is fellövi reggelente a kiló kenyeret pár glich effekttel megbolondítva a feedbe, de ez van, ha meglett apukák, szakállas, pocakos bácsik, és hozzájuk kényszeresen hasonlítani próbáló fiatalok pakolgatják az effekteket  az 1:1-es fotókra. De a húsz az új harminc, és a negyven az új húsz, vagyis a lényeg már rég a filtereken van, és nem a valóságon.

Lesznek viszont rendszeresen játékok, és a sok túlfényelt kép mellett talán még fontos hírekről is értesülhet majd, ha bekövet minket. És mindig várjuk az Ön képeit is, amit szívesen osztunk tovább, ha izgalmasnak találjuk.

Ha Ön sem használja még, kezdje el velünk! Itt a remek alkalom. Kövesse be gyermekeit, ismerőseit, (minket is) és csodálkozzon rá, mennyi mindent megosztanak mások a világgal. A többiek, akik eddig is minden vacsorájuk felküldték az Instára, meg nyomjanak a follow gombra gyorsan, mert a végén még lemaradnak arról, ahogy SzabóZ debrecenit eszik Perpetua filterrel.

Ha szeretne velünk képeket megosztani, használja a #helloindex vagy a #mindekozben hashtaget, tageljen be minket a fotóin így az rögtön eljut hozzánk is.

Rovatok