Index Vakbarát Hírportál

Jon Snow: Shakespeare-hez méltó lesz a negyedik rész

2019. május 3., péntek 20:25

A Trónok harca harmadik epizódjában lezajlott a legeslegelső rész óta előkészített, végső, nagy összecsapás az élők és a holtak között. Ez a rész nemcsak azért ejtette zavarba a nézőket, mert – legalábbis bizonyos készülékeken nézve – alig lehetett látni belőle valamit, hanem azért is, mert mintha megválaszolta volna az egész sorozat legalapvetőbb kérdését, és ezzel megoldotta a leglényegesebb konfliktust.

Mi történhet ezután a maradék három epizódban?

A túlélők kommunába szerveződnek, és kalákában kifestik Derest? Hosszú snittekben nézik egymást? Vagy Podrick fog végig énekelni? (Mondjuk, még az utóbbival lenne a legkevesebb gond, talán jobban is járnánk.)

A Jon Snow-t alakító Kit Harington azonban az Entertainment Weeklynek adott nyilatkozatában igyekezett megnyugtatni a nézőket, hogy maradt elég izgalom és feszültség a maradék három epizódra is.

A negyedik rész az egyik kedvencem, mert a szereplők látszólag megkapták, amit akartak. A világ most már biztonságban van. Ünnepelnek, és elbúcsúznak az elvesztett szeretteiktől. A közönség viszont tudja, hogy még csak a negyedik epizódnál járunk, valaminek történnie kell. És ez menő, mert valójában a szereplők is tisztában vannak vele, hogy nincs vége. Van a dologban valami csavar és kényelmetlenség. Annyira Shakespeare-hez illő helyzet.

A negyedik részt az a David Nutter rendezi, aki a kritikusok által az előzőnél nagyságrendekkel jobbnak tartott első és második epizódot az évadból, de az ő nevéhez fűződik az egész sorozat talán leginkább emlékezetes része, a Castamere-i esők is.

Harington kollégája, a Daeneryst alakító Emilia Clarke ugyancsak igyekezett megnyugtatni a rajongókat, hogy nem fog csalódást okozni a folytatás. „Az ötödik rész nagyobb lesz. Szóval a negyedik, az ötödik és a hatodik epizód mind igazi őrület, de... keresd meg a legnagyobb tévét, amit csak lehet.”

Clarke korábban a Vanity Fair magazinnak adott interjúban tett egy baljós célzást az általa alakított szereplővel kapcsolatban: 

Teljesen kikészített a vége. Az a tudás, hogy ezt a szájízt hagyja majd maga után a nézőkben, hogy Daenerys kicsoda.

Rovatok