Index Vakbarát Hírportál

Chris Rockkal újít a Netflix, az Oscar-gálán elcsattant pofon is szóba kerül

2022. november 11., péntek 15:27

Hamarosan már több élő közvetítés is látható lesz majd a platformon – közölte csütörtökön a Netflix. A streamingszolgáltató arról is beszámolt, hogy Chris Rock lesz az első komikus, aki élőben lép fel a Netflixen.

Ezek között az amerikai komikus fellépése lesz az első 2023 elején, amelyet a tervek szerint egyéb stand-up műsorok és nem forgatókönyv alapján készülő műsorok is követnek. Chris Rocknak már 2018-ban is láthatta egy nem élő műsorát a közönség a Netfixen, idén pedig a streamingszolgáltató Netflix Joke című programjában is szerepelt.

Chris Rock generációnk egyik legikonikusabb és legfontosabb komikusa. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az egész világnak lehetősége lesz átélni Chris Rock élő stand-up műsorát, és ezáltal részese lehet a Netflix történelmének. Ez egy felejthetetlen pillanat lesz, és nagyon megtisztelő számunkra, hogy Chris vállalta mindezt

– mondta Robbie Praw, a Netflix stand-up és komédiáért felelős alelnöke a Reuters szerint.

Az elcsattant pofon

A komikus-színész elmondta, hogy az élő adásban majd a 2022-es Oscar-gáláról is beszél, amelynek ő volt a házigazdája. Mint emlékezetes, az élőben közvetített díjátadón Will Smith felment a színpadra, és pofonvágta Chris Rockot, mert sértőnek érezte azt a poént, amelyet feleségével, Jada Pinket Smithszel kapcsolatban mondott.

Tettének meg is lettek a következményei, mivel a legjobb színész Oscarját bezsebelő Will Smith lemondott akadémiai tagságáról, ahogy azzal is szembesülnie kell, hogy, mondhatni, nemkívánatos személlyé vált a színész szakmában – annak ellenére is hogy Rock poénját a legtöbben kifejezetten ízléstelennek ítélték.

A színész később videóüzenetben kért bocsánatot, amelyben azt is elárulta, hogy elveszítette a fejét, nem tudott tisztán gondolkodni, ezért maradt el az azonnali bocsánatkérés a pofon után.

Rovatok