Index Vakbarát Hírportál

Új Harry Potter-film érkezhet

2023. február 18., szombat 18:21

Bár még kérdés, hogy mikor és milyen formában, Az elátkozott gyermek című színdarab lehet a Harry Potter-franchise folytatása. Az igazi kérdés, amennyiben a Warner Brothers valóban beleáll a projektbe, hogy miként jutnak dűlőre a jelenlegi, tömeges J. K. Rowling-utálattal.

A The Sun újságírójának állítása szerint a Warner Brothers új Harry Potter-filmmel rukkolhat elő hamarosan.

Az előző években színdarabként kimagaslóan jól teljesítő Harry Potter és az elátkozott gyermek elviekben felkeltette a stúdió érdeklődését. Erősen fontolgatják, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük filmsorozat befejeztével még egyszer visszatérnek a varázsvilágba, és egy új Harry Potter-résszel rukkolnak elő a mozivásznakon.

Bár kevés konkrétummal szolgál, a The Sun munkatársa névtelen belsős forrásként hivatkozik informátorára, aki arról mesél, hogy egy ideje már töpreng a stúdió az új részen, de a jelenleg futó Legendás állatok sorozat miatt nem akartak még belevágni.

Azóta fontolgatják, mióta látták, hogy a színdarab milyen népszerű lett a West Enden. Eddig háttérbe szorult az ötlet a Legendás állatok-franchise körüli munkálatok miatt. Ott egyelőre húztak egy vonalat, főként a gyengülő teljesítmény miatt, így most teljes gőzzel haladhatunk Az elátkozott gyermek fejlesztésével. Jelenleg még elég kezdeti szakaszban vagyunk, és az elkövetkező lépésekről tárgyalunk. Az lenne az igazi siker, ha visszatérnének az eredeti nagy sztárok, mint Daniel Radcliffe, de ez még nagyon messze van. Mindenki, aki a Harry Potter világában dolgozik, azt szeretné, ha Daniel visszatérne, de ki kell forrja magát a terv, hogy hány filmet szeretnének, ki kell dolgozni a forgatókönyvet, és elkészíteni a költségvetést. Jelenleg azt reméljük, hogy Az elátkozott gyermekből két film készülhet, mindkettő olyan ütős vagy még ütősebb, mint a színdarab

– fogalmazott a bennfentes.

A Harry Potter mint márka jelenleg nagyjából 25 milliárd dollárt ér nemzetközi szinten, így érthető, ha a filmstúdió lát még benne anyagi potenciált, ellenben kérdés, hogy mennyire lehet hitelt adni egy névtelen forrásnak.

És mi lesz a Rowling-gyűlölettel?

Amennyiben a szándék valós, a Warner Brothersnek komoly tárgyalásokkal kell szembenéznie nem csupán a darab alapötletét kidolgozó Jack Thorne-nal, hanem az LMBTQ-közösségekre vonatkozó megjegyzései miatt jelenleg „feketelistás” J. K. Rowlinggal is.

Utóbbi nehézsége, hogy az írónőtől az elmúlt időszakban szinte minden korábbi filmszínész elhatárolódott, egyedül a Voldemortot alakító Ralph Fiennes nem támadta Rowlingot a kijelentései miatt.

Ezzel szemben egyáltalán nem lehetetlen a felvetés, tekintve, hogy a Hogwarts Legacytól is azért féltek, mert nem tudták, hogy a Rowlingot gyűlölő körök miként fogják azt ellehetetleníteni, ettől függetlenül az új Harry Potter-játék végül világrekordot döntött.

(Borítókép: Andy Butterton / PA Images / Getty Images Hungary)

Rovatok