Index Vakbarát Hírportál

Őrült tinédzser támadt a rocksztárra, aki májusban koncertet ad Budapesten

2023. március 18., szombat 17:02

Egy tavaszi vakációját töltő 19 éves fiú támadta meg a Def Leppard zenekar dobosát, az 59 éves Rick Allent. A támadás következtében a dobos fejsérülést szenvedett.

2023. március 16-án Floridában a nyílt utcán támadtak rá a Def Leppard zenekar 59 éves dobosára, Rick Allenre. A támadást megelőzően Allen épp kisétált a hotel elé, ahol megszálltak, hogy rágyújtson egy cigarettára. A 19 éves Max Edward Hartley – aki addig egy oszlop mögött rejtőzött – ekkor rontott neki teljes erővel.

Az ütés következtében Allen a földre esett, fejét pedig beverte a betonba.

Egy nő a dobos segítségére akart sietni, de a 19 éves fiú ekkor őt is megtámadta. A nő próbált visszamenekülni a hotelbe, de a rendőrségi jelentés szerint a fiú folyamatosan ütlegelte őt, még akkor is, mikor a földön volt.

Ezután megragadta a hajánál fogva, és úgy vonszolta ki a szálloda előteréből az utcára.

A támadó ezt követően elmenekült, de nem sokkal később a rendőröknek sikerült elfogniuk, miközben épp parkoló autókat rongált egy másik, közeli hotel mellett. Az ohiói tinédzser – aki épp tavaszi szünetre utazott Floridába – állítólag már korábban is követte a zenészt, tehát a támadás előre kitervelt lehetett. 

Max Edward Hartley ellen vádat emeltek kétrendbeli testi sértésért, négyrendbeli garázdaságért és egy fogyatékkal élő felnőtt bántalmazásáért  – számolt be az esetről a Los Angeles Times.

Félkarú dobos, aki megállíthatatlan  – és hamarosan Budapestre érkezik 

Rick Allen, a Def Leppard dobosa még 1984-ben vesztette el egyik karját egy autóbalesetben, később egy speciális dobfelszerelés és technika elsajátításával mégis folytatta a közös zenélést a glam rock egyik legismertebb bandájával, amivel jelenleg világ körüli turnén vannak.

A Def Leppard és a Mötley Crüe közös turnéjának keretében májusban Budapestre is ellátogatnak, ahol az MVM Dome-ban fognak fellépni. A most elszenvedett fejsérülés a hírek szerint nem olyan súlyos, hogy gátolja a zenészt a soron következő fellépésekben.

Rovatok