Index Vakbarát Hírportál

Métereken át zuhantak a ValMar tagjai Zamárdiban

2023. augusztus 27., vasárnap 08:24

A Strand Fesztivál zárónapjának fellépői méltó módon vettek búcsút a nyártól szombat este. Zamárdiban lépett fel ugyanis a magyar könnyűzenei világ krémje, köztük ByeAlex és a Slepp, a Margaret Island, Majka és a ValMar. Az utóbbi duó, azaz Marics Peti és Valkusz Milán már a koncert előtt meglepetést okozott a rajongóknak.

Nem indult egyszerűn az idei Strand Fesztivál utolsó napja, mivel a délután folyamán derült ki, hogy a rendezvény egyik sztárfellépője, a 23 éves örmény származású Rosa Linn – aki még a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon képviselhette hazáját – lemondta fellépését. Emiatt pedig a Foodora Nagyszínpad szinte egész programbeosztása felborult, és az itt koncertező előadók némileg később kezdhették a produkciójukat. A fesztivál zárónapján egyébként igazi sztárgárdát vonultattak fel, kora este a Margaret Island, majd ByeAlex és a Slepp töltötte meg az egyik nagyszínpad előtti teret.

A délután folyamán ráadásul az egyik Balaton-parti helyszínen Pumped Gabóba botlottunk, aki táncra bíró slágerekkel látta el a fesztiválozókat, akiknek látszólag már az is örömöt okozott, hogy látták, ő mennyire élvezi, ahogy a lemenő nap fényében állva játszhatja le kedvenc dalait. 

Bár az előbbiekben felsorolt előadók mind sok bulizni vágyó fiatalt vonzottak a fesztiválra, azt már előre sejteni lehetett, hogy a legnagyobb durranást az este folyamán a szokatlanul későn fellépő Majka, illetve a Valkusz Milán és Marics Peti alkotta duó, a ValMar fogja jelenteni. Ez így is volt, a valmaros fiúk pedig egy  extrém mutatványra is kaphatóak voltak. 

200 méternyi adrenalin

Mint ismert, az idei Strand Fesztiválon épült fel a Balaton minden bizonnyal legmagasabb tornya. A Magyar Honvédség közreműködésével készült 25 méter magas komplexum tetejéről a bátor jelentkezők egy közel 200 méteres pályán csúszhattak végig a közönség felett, a színpadok előtt. A csúszás a rendezvényen tapasztaltak alapján igazi adrenalinbombaként hatott a fesztiválozókra, akikhez hasonló élményben szeretett volna részesülni a ValMar két tagja, Valkusz Milán és Marics Peti.

Az előadók szombaton, kora este érkeztek a toronyhoz, ahol a sorban álló fiatal lányok rögtön felsikoltottak örömükben, amikor észrevették őket. Tekintve, hogy senki nem tudta előre, pontosan mikor fognak érkezni, a hirtelen megjelenésük sokként érte a várakozó rajongókat. 

Valkusz és Marics pár perccel később már a torony tetején álltak, onnan integettek a 25 méterrel lejjebb ácsorgó fanoknak, akik örömmel fogadták ezt a gesztust – és valószínűleg sokkal többen várták volna őket a helyszínen, ha előre tudatják, mikor lehet számítani az érkezésükre. A torony körül a csúszásuk előtt megjelent egy drón is, illetve egy másik a kötélen haladt előttük. Sőt, Valkusz kezébe egy sportkamerát adtak, majd ragasztószalaggal körbetekerték, nehogy kiessen belőle. Bár a csúszásuk nem tartott tovább talán tíz másodpercnél, az alattuk sokasodó fesztiválozók üdvrivalgásban törtek ki, mikor végre elindultak. 

Igazi szaunaszeánsz

Szombat este a ByeAlex és a Slepp koncertjét követően a hömpölygő tömeg az éppen kezdődő Valmar-koncertre csődült át, és pillanatok alatt megtelt a Foodora Nagyszínpad, ami tulajdonképpen egy nagy sátor. Bár ezen a helyszínen a fesztivál ideje alatt a nappali órákban kifejezetten jó volt a klíma, estére a nyomott levegő miatt igen nehezen lehetett kibírni húsz percnél többet anélkül, hogy az ember ne érezze azt, nincs olyan testrésze, ami ne lenne izzadt. Érdemes hozzátenni, hogy a valmaros fiúk nagyon igyekeztek ezt az apróbb kellemetlenséget elfeledtetni a közönséggel – még annak ellenére is, hogy a koncert egyik pontján maga Valkusz Milán is azt mondta, szaunaszeánszot tartanak éppen.

A fellépésre egyébként sokan családostul érkeztek, ami nyilvánvalóan amiatt van, hogy a ValMar közönsége főleg a fiatalabb generációból tevődik össze, akiket még egyedül nemigen engednének el egy efféle rendezvényre. Az énekesek egy energiától duzzadó produkciót raktak a színpadra, és próbáltak minél többet kommunikálni a közönséggel. Körülbelül egy órán át ugráltak keresztül-kasul a színpadon, és annyira beleélték magukat a zenélésbe, hogy az utolsó daloknál már úgy tűnt, Valkusz nem bírja szusszal, ami néhol kihallatszott a hangján – de ez nem vett el az élményből.

A páros legutoljára az Úristen című, Szikora Róberttel közösen készített dalt hagyta, amelyben az R-Go énekesének verzéje helyett a Hungária zenekar Ciao Marina nótájának refrénjét adták elő. Strandos fellépésük megkoronázásaképp pedig a közönségtől való búcsúzáskor a tömegbe hajították a felsőjüket, amelyeket valószínűleg egy vitrinben állítanak majd ki a későbbiekben a hardcore fanok.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok