Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEM- Kultúr
- Degusztátor
- Podcast
- Pierre kóstolgat! Gasztro podcast az indexen
- gasztronómia
- jávor pál
- pacal
- pezsgő
- paprikás krumpli
Jávor Pál imádta a pacalt, de aztán elé tették ezt
Pierre elővette regényét, amit Jávor Pálról, a színészről írt (címe: Ripityom – Jávor Pál, aki kétszer halt meg), de nem azért, hogy meséljen művészi pályafutásáról, hanem hogy beszámoljon arról, hogy a pacalon túl is van élet. Pontosabban ételt.
A gasztronomiai történetben van bomba, pisztoly, nem kevés feszültség, és azt már tudjuk, ha a színpadi világban előkerül egy fegyver, az szinte biztosan elsül, vagy el kell sülnie. De mi a helyzet akkor, ha a konyhában előkerül a szalonna? A válasz egyszerű: a konyhában olykor a szalonna is elsül. Pontosabban ki.
Pierre gasztroesztéta. Az adásban elhangzottak nem feltétlenül tükrözik az Index szerkesztőségének álláspontját. Szeretjük az izgalmas, okos, érvelő beszélgetést. Várjuk az ön véleményét is.